Βαθμολογία

«Σπαρτιάτες» οι φαντάροι λόγω κρίσης

Τα πάνω κάτω ήρθαν για τους νεοσύλλεκτους λόγω κρίσης. Η «προίκα» που δίδονταν στον κάθε φαντάρο μόλις παρουσιαζόταν στο Κέντρο, φαίνεται ότι πέρασε ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Αιτία; Δεν υπάρχουν τα κονδύλια για τις απαραίτητες αγορές. Δεν βρέθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης τα απαιτούμενα κονδύλια ούτε για την αγορά τζάκετ στις τελευταίες δύο ΕΣΣΟ. Ευτυχώς η μία έτυχε και παρουσιάστηκε το καλοκαίρι. Η προηγούμενη όμως κατετάγη την άνοιξη όπου εκεί ήταν απαραίτητο το τζάκετ ώστε να πάνε οι φαντάροι το βράδυ να φυλάξουν σκοπιά...
Το ΓΕΣ παρά τις έντονες προσπάθειες που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κατάφερε να βρει τα απαιτούμενα χρήματα για να αγοραστούν τα αναγκαία είδη ρουχισμού για τους νεοσυλλέκτους. Αναζητήθηκε λύση στα αποθέματα ρουχισμού αλλά και εκεί διαπίστωσαν ότι οι αποθήκες ήταν άδειες. Ευτυχώς το Γενικό Επιτελείου Στρατού εξασφάλισε πρόσφατα το σχετικό κονδύλι για να αγοραστούν, πριν την έλευση του χειμώνα τα τζάκετ. Να σημειωθεί ότι οι νεοσύλλεκτοι υπηρετούν στην παραμεθόριο όπου εκεί το κρύο είναι δυνατό, ιδίως τις βραδυνές ώρες. Επίσης λόγω της κρίσης και της μόλις 9μηνης θητείας δεν δίδονται στους εφέδρους στολές εξόδου. Το μόνο που τους δίδεται είναι η στολή παραλλαγής και τα άρβυλα.
Παλαιότερα να θυμίσουμε ότι δίδονταν σε κάθε φαντάρο ολόκληρος σάκος με ρουχισμό και προσωπικά είδη υγιεινής. Εκτός από τις στολές παραλλαγής τους δίδονταν, στολή εξόδου, τζάκετ, σαγιονάρες , πετσέτα και είδη προσωπικής καθαριότητας (οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, ξυραφάκια ,βελόνες και κλωστές, κρέμα γυαλίσματος υποδημάτων κ.α). Τώρα θα πρέπει λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα να μετεξελιχθούν οι φαντάροι μας σε σύγχρονους Σπαρτιάτες. Ενδεικτικό είναι ότι πλέον στην ορκωμοσία οι φαντάροι παρουσιάζονται με τη στολή παραλλαγής και στις εξόδους εξέρχονται από το στρατόπεδο με πολιτικά ρούχα τα οποία έχουν φέρει από το σπίτι τους. Ελπίζουμε η τρόικα να μην ζητήσει από τους εφέδρους να φέρνουν και το ταπεράκι με το φαγητό τους από το σπίτι τους.

Πηγή: newpost.gr