Βαθμολογία

Δύο νέα iPhone παρουσίασε η Apple

Δύο νέες εκδόσεις του iPhone, το 5S και το οικονομικό 5C παρουσίασε η Apple κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε απόψε το βράδυ στην έδρα της, στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Ο τεχνολογικός κολοσσός με το 5C που θα κυκλοφορήσει σε 5 χρώματα (κίτρινο, πράσινο, λευκό, γαλάζιο και κόκκινο) επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο του έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών του, της Samsung και της κινέζικης Huawei, στις αγορές της Κίνας και της Ινδίας.

Το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στις χώρες αυτές αναμένεται να είναι μια βασική έκδοση του πιο δημοφιλούς κινητού τηλεφώνου στον κόσμο, με λιγότερες λειτουργίες και περιορισμένες δυνατότητες. Οι αλλαγές αυτές συντελούν και στο χαμηλότερο κόστος του. Μάλιστα, οι ιθύνοντες της εταιρείας ελπίζουν ότι η εντονότερη παρουσία στις αναδυόμενες αγορές θα μπορέσει να ανακόψει την πτώση της τιμής μετοχής που έχει μειωθεί κατά 29% μέσα σε ένα μόλις έτος.

To iPhone 5S θα είναι το νέο υψηλής τεχνολογίας smartphone, της μετά Στιβ Τζομπς εποχής της Apple. Θα κυκλοφορεί σε τρία χρώματα: χρυσό, ασημί και ανθρακί.

Θα διαθέτει ένα πρωτοποριακό τσιπ τον A7 το οποίο, σύμφωνα με τις εργαστηριακές δοκιμές, έχει τη διπλάσια ταχύτητα από τους μικροεπεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς. Το αποτέλεσμα να είναι υπερδιπλάσιες οι ταχύτητες των γραφικών.

Η κάμερα είναι πιο εξελιγμένη: Μπορεί να συλλάβει 10 κάδρα το δευτερόλεπτο και συνδυάζοντάς τα να παράξει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το iPhone 5S θα είναι εφοδιασμένο με έναν ανιχνευτή δακτυλικού αποτυπώματος και να διαθέτει πολύ μεγάλη χωρητικότητα δεδομένων – έως και 128GB – αλλά θα έχει, περίπου, το ίδιο μέγεθος και σχήμα με το iPhone 5.

Ο CEO της Apple , Τιμ Κουκ ξεκινώντας την παρουσίαση αναφέρθηκε το πώς τα πήγε η Apple με το iTunes: «20 εκατομμύρια άνθρωποι ζήτησαν εισιτήρια για τα δωρεάν iTunes Music Festivals», είπε.

Οσον αφορά στο νέο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές, iOS7, ο Τιμ Κουκ προέβλεψε ότι τον επόμενο μήνα η Apple θα παράξει την υπ' αριθμόν 700.000.000 συσκευή της με αυτό το λογισμικό.

Τον Κουκ ακολούθησε στη σκηνή ο Γκρεγκ Φεντερίγκι, διευθυντής λογισμικού της Apple, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι με το iOS7 η φωνή της υπηρεσίας Siri θα μπορεί να αλλαχθεί και σε ανδρική. Το iOS7 είπε θα είναι συμβατό με συσκευές iPhone 4 και iPad 2 και ασφαλώς και με τις νεότερες.

Πηγή: tovima.gr