Βαθμολογία

Πρόβλημα με Αλκαζάρ!

Αλυσιδωτές προεκτάσεις έχουν τα προχθεσινά επεισόδια στον «φιλικό» αγώνα ποδοσφαίρου ΑΕΛ- ΑΣΑ Καρδίτσας, στο στάδιο Αλκαζάρ, σε βάρος της ΑΕΛ, αλλά και της ομάδας του Τυρνάβου, που «πληρώνει τη νύφη» χωρίς να φταίει!

Με δυο λόγια, όπως προέκυψε χθες, σύμφωνα με την αστυνομία, το στάδιο Αλκαζάρ, ως τώρα δεν έχει άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου και δεν πρόκειται να επιτρέψει στο μέλλον, να γίνουν αγώνες. Μάλιστα έχει στα χέρια της, εντολή του αθλητικού εισαγγελέα, που διατάσσει να μην γίνονται αγώνες σε γήπεδα χωρίς άδεια. Όμως, σύμφωνα με την επιτροπή αδειοδότησης, που υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος, στην οποία αποτάθηκε η «Ε», το γήπεδο έχει άδεια από τις 24 Μαΐου φέτος. Από την Α. Δ. Λάρισας διευκρινιζόταν χθες ότι το γήπεδο πρέπει να πάρει νέα άδεια για την καινούρια ποδοσφαιρική χρονιά...

Αναλυτικά: Μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο, χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, έστειλε αναφορές σε όλους τους αρμόδιους φορείς (εισαγγελέα, ΕΠΟ κλπ), με τις οποίες καταγράφει τα γεγονότα και είχε και προφορικές επαφές με υπηρεσίες. Σύμφωνα με τις αναφορές, επισημαίνονται σε αυτές ότι:

Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ασφάλειας στο γήπεδο (έλλειψη κιγκλιδωμάτων σε σημεία των κερκίδων, δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, υπάρχουν ελλείψεις περιμετρικά του γηπέδου) και στην αναφορά προς τον εισαγγελέα αναφέρονται λεπτομερώς. Μέχρι τη συγκρότηση της επιτροπής αδειοδότησης και την αδειοδότηση του συγκεκριμένου γηπέδου, να ενημερωθούν όλες οι ομάδες, ότι δεν θα γίνονται αγώνες στο Αλκαζάρ.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα ΑΕΛ- ΑΣΑ Καρδίτσας, αναφέρεται ότι στο γήπεδο βρίσκονταν 3.000 φίλαθλοι της ΑΕΛ και 100 φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας. Κάποια στιγμή, στις 20.30, φίλαθλοι της ΑΕΛ από τις θύρες 10 και 11 του σταδίου, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, (στο ταρτάν) και κινήθηκαν προς το πέταλο, που βρίσκονταν οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι, αφού προηγουμένως είχαν ανταλλαγεί συνθήματα και από τις δύο πλευρές. Οι ντόπιοι φίλαθλοι πετούσαν πλαστικά καθίσματα και κομμάτια τσιμέντων από τις κερκίδες, προς τους φιλάθλους της Καρδίτσας. Επίσης, κατά την αστυνομία, οι διοργανωτές, δεν μερίμνησαν έγκαιρα, για την απομάκρυνση αντικειμένων από τις κερκίδες και το ταρτάν. Επιπλέον έβαλαν τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας στη θύρα 8 και όχι στη θύρα 14, που διαθέτει νεκρές ζώνες και πρόσθετα μέτρα ασφάλειας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για τα γεγονότα στο Αλκαζάρ, αναφέρονται: «Χθες (8-9-2013) το απόγευμα στο γήπεδο της Λάρισας «Αλκαζάρ» και στο 35ο λεπτό ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, 100 περίπου φίλαθλοι της τοπικής ομάδας εισήλθαν στο ταρτάν του στίβου που περιβάλλει τον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς τη θύρα όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας. Με την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οι φίλαθλοι αποχώρησαν και ο αγώνας συνεχίστηκε με καθυστέρηση είκοσι λεπτών».