Βαθμολογία

Ανακοίνωση της Αναγέννησης για το φιλικό

Για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου μίλησε η Αναγέννηση Καρδίτσας μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο φιλικό ματς της Κυριακής με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αναγέννησης Καρδίτσας: «Η ΠΑΕ Αναγέννηση 1904 καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλα όσα έλαβαν χώρα στο Στάδιο Αλκαζάρ κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης της ΑΕΛ με την Αναγέννηση.

Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Λαρισαίων φιλάθλων είχε θετική συμπεριφορά στην παρουσία της ομάδας μας, κάποιοι οπαδοί της ΑΕΛ, κινήθηκαν με πολεμικές διαθέσεις εναντίον των φιλάθλων της Αναγέννησης και εισερχόμενοι μάλιστα εντός αγωνιστικού χώρου αποτέλεσαν την αιτία να διακοπεί ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για περισσότερο από 20 λεπτά και να απειληθούν εκτεταμένα επεισόδια.

Τέτοιες ενέργειες που δυσφημούν το ποδόσφαιρο, την έννοια του πολιτισμού και διώχνουν τον υγιή κόσμο από τα γήπεδα είναι ΞΕΝΕΣ προς τη φιλοσοφία που είναι επικρατούσα στην Αναγέννηση.

Γι' αυτό και τις καταδικάζουμε απερίφραστα με κάθε αφορμή απ' όπου κι αν αυτές προέρχονται. Το ίδιο πρέπει να πράττουν όλες οι διοικήσεις των ομάδων και να λαμβάνουν ταυτόχρονα τα κατάλληλα μέτρα ώστε τέτοιες σκηνές επιτέλους να εκλείψουν από τα ελληνικά γήπεδα.

Τα μέτρα που ελήφθησαν προχθές όπως αποδείχθηκε ήταν ελλιπή, αφού από καθαρή συγκυρία δεν εκτυλίχθηκαν χειρότερες καταστάσεις. Κλείνοντας οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η αποστολή της ομάδας μας φιλοξενήθηκε άριστα από την επίσημη ΑΕΛ, η οποία έκανε συστάσεις από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ προς τους Λαρισαίους οπαδούς την ώρα που άρχισαν να δημιουργούν τα επεισόδια και ό,τι άλλο μπορούσε ώστε να τα σταματήσει.

Δυστυχώς όμως όπως αποδείχθηκε και σ' αυτή την περίπτωση οι συστάσεις δεν αρκούν. Στους ελάχιστους που πρωταγωνίστησαν σ' αυτές τις καταστάσεις αφιερώνουμε την εικόνα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων που στη λήξη του αγώνα έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο».