Βαθμολογία

Ετοιμάζει βιβλίο ο Γιώργος Σουφλιάς

Συγκαταλέγεται στους πολιτικούς με μακρά πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας γνώρισε όλους τους ηγέτες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας μας, ενώ για ορισμένους στη Νέα Δημοκρατία θεωρείται ο «Νέστωρ» της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφιερώνοντας χρόνο στην οικογένειά του, αλλά και στην αρχειοθέτηση σημαντικών εγγράφων και ντοκουμέντων από την μακροχρόνια διαδρομή του στα κοινοβουλευτικά δρώμενα.

Ο λόγος για τον Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει στην έκδοση ενός αυτοβιογραφικού βιβλίου.

Μάλιστα, ο Φαρσαλινός πρώην κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, εγκατεστημένος για λίγο καιρό στην ιδιαίτερή του πατρίδα, φέρεται να γράφει πυρετωδώς τις σκέψεις του για τα όσα έζησε στο πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο της πολυετούς πορείας του.

Αυτό βεβαιώνουν τουλάχιστον οι άνθρωποι που έχουν το προνόμιο να συναντώνται και να συνομιλούν συχνά μαζί του. «Το ότι γράφει τις σκέψεις του είναι βέβαιο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι απλά σημειώσεις, αν είναι προοίμιο μίας εκδοτικής προσπάθειας ή αν ο υπουργός θα αποφασίσει να μιλήσει σε μία τηλεοπτική εμφάνιση» έλεγε προ ημερών στη Θεσσαλία ένας εκ των σταθερών συνομιλητών του Σαρακατσάνου πολιτικού.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο κ. Σουφλιάς «δεν επιθυμεί βέβαια την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή», αλλά σε συζητήσεις με παλιούς του συνεργάτες και παλιούς κομματάρχες του δείχνει να θέλει να καταθέσει τις απόψεις του για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας, τις οποίες εξάλλου μοιράζεται το τελευταίο διάστημα με αρκετούς από τους παλιούς έμπιστους πολιτικούς του φίλους, τους οποίους συναντά στην Αθήνα.

Οι άνθρωποι αυτοί, μάλιστα, βεβαιώνουν πως το γεγονός ότι αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις και να κρατά αποστάσεις από τα πολιτικά δρώμενα, δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί και δεν έχει άποψη για τις εξελίξεις.

Σημειώνεται, πως στην ιδιαίτερή του πατρίδα ο κ. Σουφλιάς επιλέγει να βρίσκεται αρκετές φορές το χρόνο για ξεκούραση, κυρίως μετά την περιπέτεια της υγείας του, που τον ταλαιπώρησε αρκετά. Εκεί, όπως είχε αποκαλύψει προ μηνών η εφημερίδα «παραπολιτικά» ασχολείται και με αγροτικές εργασίες, καθώς διαθέτει καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Αγία Τριάδα, έχοντας αναλάβει ρόλο «επιστάτη».

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-SECRET