Βαθμολογία

Ετοιμάζουν τριήμερο βαρύ πλήγμα στη Συρία

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά, αυξάνοντας παράλληλα την λίστα των στόχων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, σχεδιάζεται ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων. Προβλέπεται μάλιστα ότι θα υπάρξουν «επαναληπτικά» χτυπήματα εναντίον στόχων που δεν επλήγησαν κατά την πρώτη επίθεση.

Δυο αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού δήλωσαν στους LA Times, ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα για να συμπεριλάβει "πολύ περισσότερους" στόχους από τους αρχικούς 50.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου σχεδιάζουν τη συμμετοχή βομβαρδιστικών αεροσκαφών και των πέντε αντιτορπιλικών που περιπολούν τώρα στην ανατολική Μεσόγειο και τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους Κρουζ και πυραύλους αέρος-εδάφους.

Το αεροπλανοφόρο Nimitz με τη συνοδεία του, ένα καταδρομικό και δυο αντιτορπιλικά, τα οποία βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, μπορεί επίσης να εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ κατά της Συρίας.

Τα σχέδια για τις μεγάλης έντασης επιθέσεις που θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, περισσότερο δηλαδή από όσο προέβλεπαν τα αρχικά σχέδια, αντανακλούν σύμφωνα με την εφημερίδα, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται μια «ενισχυμένη επίθεση» για να προκαλέσουν έστω ελάχιστη ζημιά στις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ που έχουν διασκορπιστεί σε μεγάλη έκταση τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: newpost.gr