Βαθμολογία

Άρεσε ο Οικονόμος

Σπουδαίο φιλικό παιχνίδι για τον Οικονόμο το απόγευμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας η ομάδα της Τσαριτσάνης τον Βατανιακό Κατερίνης, ομάδα Β΄ Εθνικής (βορίου ομίλου), μια βδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων, καθώς οι «πράσινοι» ταξιδεύουν την επόμενη Κυριακή 15/9 στην Πρέβεζα για να διεκδικήσουν από την ομάδα της Ηπείρου την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού του κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Του Γιώργου Μπαμπάλη  

Το συγκρότημα του Κ. Κατσάρα δεν είχε τίποτα να αποδείξει και σε κανέναν, κοιτάζοντας από την αρχή στα μάτια το κατά μια κατηγορία μεγαλύτερο επαγγελματικό συγκρότημα του Βατανιακού και παίζοντας ίσο προς ίσο, πάλεψε από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, έδειξε θέληση και έχοντας μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε εντυπώσεις αγωνιστικά και πόντους στον τομέα της ψυχολογίας, στοιχεία απαραίτητα για την πορεία μιας ομάδας, που θέλει και ξέρει να παίζει σοβαρό ποδόσφαιρο.

Το χειροκρότημα των φιλάθλων της Τσαριτσάνης προς τους παίχτες της ομάδας με τη λήξη του αγώνα, αυτό διαμήνυε και ήταν αν μη τι άλλο μια επιβράβευση της προσπάθειάς τους απέναντι σε έναν σημαντικά πολύ καλό αντίπαλο.

Οι φιλοξενούμενοι υπερείχαν στο πρώτο μέρος, παίζοντας αρκετά ήρεμα, με σοβαρότητα και πειθαρχία στις κινήσεις τους, δυσκολεύοντας αρκετές φορές την ομάδα της Τσαριτσάνης.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης διαμορφώθηκε σε 1-1, προηγούμενος ο Βατανιακός στο σκορ από το 70΄ και ισοφαρίζοντας ο Οικονόμος στο 84΄. Οι φιλοξενούμενοι είχαν επίσης δοκάρι στο 39΄.

300 και πλέον θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο γήπεδο της Τσαριτσάνης. Ανάμεσά τους οι πρώην πρόεδροι του Οικονόμου Τόλιος και Μπέης, ο πρόεδρος του ΠΟΕ Θ. Σερδένης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τύρναβος Β. Μπρέζας με τους διοικητικούς κ Δόκο, Κουτίνα, Μπάρδα και το προπονητικό τιμ της ομάδας Ά. Διγκόζη, Κ. Μαντζιώκα, Θ. Κουτσαφτίκη και Β. Τσώτσα (ο Βατανιακός είναι αντίπαλος του Τυρνάβου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής).

Απόλυτα ευχαριστημένοι δήλωσαν οι άνθρωποι της αποστολής του Βατανιακού από τη συμπεριφορά και τη φιλοξενία της Τσαριτσάνης, ευχόμενοι στον Οικονόμο καλή πορεία και υποσχόμενοι να ανταποδώσουν τη φιλοξενία αν και όποτε χρειαστεί.

Τα τέρματα της αναμέτρησης και οι φάσεις που ξεχώρισαν

13΄: Συνδυασμός των Μπουζούκη – Κυπαρίση – Κατσαρού, με τον τελευταίο να επιχειρεί σουτ από την περιοχή και το Νούσια να αποκρούει με τα χέρια.

20΄: Ο Γκουντρουμπής έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, σούταρε στρωτά και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

28΄: Νέος συνδυασμός των παιχτών του Βατανιακού με τους Κυπαρίση – Κουλίδη, επιχειρώντας ο δεύτερος σουτ από καλή θέση και καταλήγοντας η μπάλα άουτ.

34΄: Ο Κυπαρίσης εκμεταλλεύτηκε λάθος αμυντικού παίχτη του Οικονόμου, πλασαρίστηκε έξυπνα στην περιοχή και με στρωτό σουτ ανάγκασε το Νούσια να πέσει και να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

37΄: Ο Κουμπούρας επιχείρησε μακρινό δυνατό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Κουδούνα.

39΄: Δυνατό στρωτό σουτ του Κατσαρού κατέληξε στη συμβολή των δοκών του Νούσια.

40΄: Μακρινό δυνατό σουτ του Γκουντρουμπή απέκρουσε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας του Βατανιακού.

58΄: Ο Χάμος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει όταν από θέση βολής σούταρε πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα ττων φιλοξενουμένων.

65΄: Από σέντρα του Πρικάκη, ο Κουλτσιάκης έπιασε καλή κεφαλιά, στέλνοντας άουτ τη μπάλα.

70΄: Ο Βατανιακός ανοίγει το σκορ (0-1) με καρφωτή κεφαλιά του Κυπαρίση, ύστερα από σέντρα του Γιανούλη.

73΄: Ο Μπαμπαϊτης έπιασε δυνατό ευθύβολο σουτ, αναγκάζοντας σε δύσκολη απόκρουση με γροθιές τον τερματοφύλακα της Τσαριτσάνης Γούπο.

77΄: Καλό σουτ του Τόλιου μέσα στην περιοχή του Βατανιακού, πέρασε άουτ.

84΄: Από μακρινό πλάγιο του Κουλτσιάκη, ο Κουμπούρας πήδηξε αρκετά ψηλά και με αποφασιστική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά της αντίπαλης εστίας, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το διαιτητικό τρίο της συνάντησης αποτέλεσαν οι κ Ν. Βαλιώτης, Ν. Σουλιώτης και Γ. Δήμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας.): Νούσιας Π., Παπαγεωργίου, Καρακώστας, Καλπίας, Κουμπούρας, Κουρδής, Ματούλας, Σκλάβος, Γκουντρουμπής, Χάμος, Καραγκούνης. Στην επανάληψη αγωνίσθηκαν και οι Γούπος, Κολιός, Πρικάκης, Κουλτσιάκης, Τόλιος, Παναγιώτου Α., Μπαμπάλης και Σιαφαρίκας.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Παπαβασιλείου): Κουδούνας, Στούμπος, Κωτσιόπουλος, Νταντάμης, Λαγδαρής, Μπουζούκης, Κουλίδης, Ποτουρίδης, Γιανούλης, Κατσαρός, Κυπαρίσης. Αγωνίσθηκαν στο β΄ μέρος και οι  Μπαμπαϊτης, Γιαλαμίδης, Χαρίσης, Φουλίδης, Ζαγοριανός, Γιαξής, Καθάριος, Μίλιεβιτς και Γκαναβάς.