Βαθμολογία

«Μύλος» με Μπαρτσελόνα - Αμπιντάλ

«Ο σύλλογος δεν με πλήρωνε τους μήνες που ήμουν άρρωστος», είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ο Ερίκ Αμπιντάλ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων κατά της Μπαρτσελόνα!

Ο Γάλλος αμυντικός, λοιπόν, ισχυρίστηκε πως στη διάρκεια του σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπώρησε, οι Καταλανοί δεν του πλήρωναν το συμβόλαιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απάντηση της Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα», με επίσημη ανακοίνωσή τους, αφού αναφέρουν πως «και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι ο σύλλογος τήρησε τις υποχρεώσεις που είχαν οριστεί στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή», κάνουν γνωστό πως είχαν προσφέρει ακόμα και νέο συμβόλαιο στον άσο της Μονακό, όταν εκείνος ήταν άρωστος.

Η ανακοίνωση των πρωταθλητών Ισπανίας αναφέρει: «Μετά τις δηλώσεις του Ερίκ Αμπιντάλ στην εφημερίδα "Equipe", η Μπαρτσελόνα επικοινώνησε με τον παίκτη και τον ατζέντη του με σκοπό να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τη φράση "Ο σύλλογος δεν με πλήρωνε τους μήνες που ήμουν άρρωστος". Η Μπαρτσελόνα θέλει να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

- Και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι ο σύλλογος τήρησε τις υποχρεώσεις που είχαν οριστεί στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

- Τον Ιανουάριο του 2012, έστω και αν ο ποδοσφαιριστής υποτροπίασε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος δύο μήνες αργότερα, η Μπαρτσελόνα πρόσφερε επέκταση και νέο συμβόλαιο στον Αμπιντάλ, το οποίο συμπεριελάμβανε σημαντικό μπόνους για την ανανέωση. Η επέκταση υπεγράφη.

- Τον Μάρτιο του 2012, όταν η ασθένεια του Αμπιντάλ επανεμφανίστηκε, ο σύλλογος δεν προχώρησε σε οψιόν που είχε υπογραφεί για ακύρωση συμβολαίου. Με αμοιβαία συμφωνία, η Μπαρτσελόνα και ο παίκτης ανέβαλαν το συμβόλαιό του μέχρι να ξεκαθαριστεί εάν θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί και πάλι. Αυτό το διάστημα ο Αμπιντάλ εξακολουθούσε να παίρνει το μηνιαίο μισθό που είχε συμφωνηθεί και μετά την επιστροφή του στην πρώτη ομάδα έλαβε το αναλογικό ποσό του συμβολαίου του.

- Τον Ιούνιο του 2013, όταν το συμβόλαιό του ήταν κοντά σε ολοκλήρωση, οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους».