Βαθμολογία

Τιμά τη Μαρία Κάλλας η Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά με μια σειρά από μουσικές εκδηλώσεις τη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τα 36 χρόνια από την επέτειο του θανάτου της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου (16 Σεπτεμβρίου 1977).

Τα δρώμενα θα λάβουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας (Μουσείο Ακρόπολης, Σκάλες Ηρωδείου, Πλατεία Κοτζιά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 22.00 το βράδυ.

Στην πόλη όπου μεγάλωσε η Μαρία Κάλλας, θα ακουστούν όλες οι διάσημες άριες που ερμήνευσε η μεγάλη καλλιτέχνις, από τους καλλιτέχνες του Λυρικού Θεάτρου, από το οποίο η Κάλλας ξεκίνησε την καριέρα της.

Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος οι σολίστ: Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Μητσοπούλου, Τζούλια Σουγλάκου, ενώ οι πιανίστες και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Μύρωνα Μιχαηλίδη, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες «Τραβιάτα», «Μποέμ», «Τόσκα», «Μαντάμα Μπατερφλάι», «Μάκμπεθ», «Ριγολέττος», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Τροβατόρε», «Ο σικελικός εσπερινός» κ.ά.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο προκειμένου το κοινό να μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις συναυλίες πηγαίνοντας με τα πόδια από τη μια στην άλλη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Κυριακής:

• 18.00 - Προαύλιος χώρος Μουσείου Ακρόπολης - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά).

• 18.45 - Σκάλες Ωδείου Ηρώδου Αττικού - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά).

• 19.35 - Κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων - Πεζόδρομος Ερμού 134-136, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων Θησείο (σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά).

• 20.30 - Πλατεία Κοτζιά (σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά).

• 21.30 - Προαύλιος χώρος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου - Πατησίων (Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής - σολίστ, διάρκεια 40 λεπτά). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.