Βαθμολογία

Σάντος: Ντροπή η εμφάνιση του α' μέρους

Εξαλλος με την εμφάνιση των ελλήνων διεθνών στο α' ημίχρονο ήταν ο Φερνάντο Σάντος, που τόνισε πως ήταν ντροπή για την Εθνική η εικόνα της στο α' μέρος. Αντίθετα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της επανάληψης.

''Σαν προπονητής, νιώθω ντροπή για το α' ημίχρονο. Ελπίζω και οι ποδοσφαιριστές να νοιώθουν το ίδιο. Ήμασταν μια καρικατούρα ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν ήμουν στην εξέδρα θα έλεγα ότι η ομάδα με τα μπλε ήταν η Ελλάδα που θέλει την πρόκριση για το Μουντιάλ. Ούτε μαρκάραμε, ούτε πιέζαμε. Ο αντίπαλος έπαιζε όπως ήθελε. Δεν βγάλαμε ούτε έναν αυτοματισμό από αυτούς που δουλεύαμε στην εβδομάδα.

Ό,τι έγινε είναι καλό για να καταλάβουμε ποιοι είμαστε. Για να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με σοβαρότητα. Και αυτό το καταλάβαμε και μπήκαμε σαν ομάδα ποδοσφαίρου στην επανάληψη. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, φαινόταν ότι το γκολ θα μπει κάποια στιγμή.

Οπότε μετά από 90 λεπτά μπορούμε να πούμε ότι κερδίσαμε δίκαια. Ότι ήμασταν θεωρητικά το φαβορί και το αποδείξαμε στο γήπεδο στο β' ημίχρονο. Αλλά από τη στιγμή που θέλουμε να βρεθούμε στο Μουντιάλ, πρέπει να το δείξουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα".

Όσον αφορά το "δώρο" της Σλοβακίας με τη νίκη μέσα στη Βοσνία, ο Σάντος σχολίασε: "Όλη την εβδομάδα προετοιμάσαμε τους παίκτες για να κάνουμε το 4Χ4 και να μην βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο αν έχουμε μια ευκαιρία να περάσουμε απευθείας. Ακόμα βέβαια δεν εξαρτάται από εμάς. Φυσικά το άλλο αποτέλεσμα, περιπλέκει τον όμιλο καθώς μπαίνει και η Σλοβακία στο παιχνίδι της πρόκρισης. Και το είχαμε πει ότι θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους η Σλοβακία".