Βαθμολογία

Ονειρεύεται απευθείας πρόκριση!

Η Ελλάδα νίκησε δύσκολα 1-0 το Λιχτενστάιν στο Βαντούζ, για την 7η αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου του Mundial του 2014 και αξιοποιώντας τη νίκη-δώρο 1-0 της Σλοβακίας στο Ζένιτσε επί της Βοσνίας, «έπιασε» τους Βόσνιους στην κορυφή του ομίλου και μπορεί να ονειρεύεται την απευθείας πρόκριση!

Το γκολ του Μήτρογλου στο 72' λύτρωσε την Εθνική, που ήταν πολύ κακή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πολύ καλή στο δεύτερο, όπου εκτός του γκολ είχε δύο δοκάρια (67' Κατσουράνης, 74' Νίνης) και άλλες 6 μεγάλες ευκαιρίες με τον Μήτρογλου, αλλά είτε η αστοχία, είτε ο εκπληκτικός Γιέλε κρατούσε απαραβίαστη την εστία του Λιχτενστάιν.

Πλέον, Βοσνία και Ελλάδα ισοβαθμούν στην κορυφή με 16 βαθμούς, με τους Βόσνιους να υπερτερούν λόγω της συντριπτικής διαφοράς τερμάτων (+19 έναντι μόλις +4 της Ελλάδας), ωστόσο οι τρεις τελευταίοι αγώνες είναι εντός έδρας για την Εθνική (με Λετονία, Σλοβακία και Λιχτενστάιν), ενώ οι Βόσνιοι πηγαίνουν την Τρίτη (10/9) στην Σλοβακία, έχουν εντός το Λιχτενστάιν και εκτός της Λιθουανία!

Θεωρητικά στο κυνήγι της πρόκρισης μπήκε και η Σλοβακία που έφτασε τους 12 βαθμούς και είναι στο -4 από την κορυφή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται απευθείας στα τελικά, ενώ ο δεύτερος παίζει μπαράζ.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Γιέλε, Κουΐντανς, Έρι, Φρικ (27' Αντρέας Κρίστεν), Στόκλασα, Βίσερ (86' Γιλντίζ), Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Ντέιβιντ Χάσλερ, Μπούργκμαγιερ, Ματίας Κρίστεν (90'+2' Γκούμπσερ).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (67' Καραγκούνης), Κονέ (46' Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (84' Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.