Βαθμολογία

«Ένας δειλός χωρίς αρχ***α»

Το θαυμασμό του για τον Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά παράλληλα και την έχθρα του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα αποκαλύπτει ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στην αυτοβιογραφία του, ορισμένα αποσπάσματα, της οποίας έφερε στην δημοσιότητα η "Daily Mail".

Αρχικά αναφέρθηκε στον Μουρίνιο: «Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ένας μεγάλος αστέρας. Ήταν ο προπονητής μου στην Ίντερ. Είναι καλός. Την πρώτη φορά που συναντήθηκε με την σύντροφο μου της ψιθύρισε: "Έλενα, έχεις μία μόνο αποστολή. Τάισε τον Ζλάταν, άφηνε τον να κοιμηθεί, κράτα τον χαρούμενο". Ο τύπος ό,τι έχει να πει το λέει. Μου αρέσει. Είναι ο ηγέτης του στρατού του. Αλλά επίσης νοιάζεται. Μου έστελνε συνεχώς μηνύματα όταν ήμουν στην Ίντερ να δει τι κάνω. Είναι το ακριβώς αντίθετο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αν ο Μουρίνιο φωτίζει ένα δωμάτιο, ο Γκουαρδιόλα τραβά τις κουρτίνες. Φαντάζομαι ότι ο Γκουαρδιόλα προσπαθούσε υπερβολικά να του μοιάσει. Ο Μουρίνιο θα μπορούσε να γίνει ο τύπος για τον οποίο θα έδινα και τη ζωή μου!

Ήδη κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008 μου είπαν ότι ο Μουρίνιο, ο νέος τεχνικός μου στην Ίντερ, θα με έπαιρνε τηλέφωνο. Και σκέφτηκα: "Έγινε κάτι;". Απλά ήθελε να μου πει: "Θα είναι ωραία να δουλέψουμε μαζί, ανυπομονώ να σε συναντήσω". Τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά μιλούσε ιταλικά. Δεν το κατάλαβα. Ο Μουρίνιο ποτέ δεν είχε προπονήσει ιταλικό σύλλογο, αλλά μίλαγε τα ιταλικά καλύτερα από εμένα. Έμαθε τη γλώσσα σε τρεις βδομάδες! Δεν μπορούσα να συνεχίσω και το γυρίσαμε στα αγγλικά. Και τότε ήμουν σε θέση να το αισθανθώ. Ο τύπος αυτός νοιάζεται. Μετά το ματς από την Ισπανία μου έστειλε μήνυμα. "Έπαιξες καλά", μου είπε και στη συνέχεια μου έδωσε κάποιες συμβουλές. Ένα γραπτό μήνυμα από τον προπονητή! Δεν το είχα ποτέ πριν αυτό. Ένιωσα ότι με εκτιμά».

Στη συνέχεια ο Ιμπραϊμοβιτς μιλά για την επεισοδιακή του σχέση με τον Γκουαρδιόλα. «Ο Γκουαρδιόλα με κοίταζε σαν να ήταν δικό μου το λάθος. ΄"Αυτό είναι. Έπαιξα το τελευταίο μου χαρτί", σκέφτηκα. Μετά το ματς, ένιωσα ότι δεν με θέλουν πια στο κλαμπ. Ένιωσα σαν**** όταν καθόμουν στα αποδυτήρια και ο Γκουαρδιόλα με κοίταζε σαν να είμαι ένας ενοχλητικός, ένας ξένος. Ήταν ψυχολογικό. Ο Γκουαρδιόλα ήταν σαν τοίχος. Δεν έβλεπες σημεία ζωής από αυτόν και κάθε ώρα στο σύλλογο ευχόμουν να μπορούσα να φύγω. Δεν άνηκα άλλο εκεί και όταν παίξαμε εκτός έδρας με τη Βιγιαρεάλ με έβαλε να παίξω για πέντε λεπτά. Ένιωθα να βράζω, όχι επειδή έκατσα στον πάγκο, μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό, αν ο προπονητής είναι αρκετά άντρας ώστε να μου πει: "Δεν είσαι αρκετά καλός Ζλάταν, δεν πέρασες το μάθημα".

Ο Γκουαρδιόλα δεν είπε λέξη, τίποτα. Και πλέον έφτανα στα όριά μου. Αν ήμουν ο Γκουαρδιόλα θα φοβόμουν. Όχι ότι λέω πως είμαι επιδέξιος με τις γροθιές μου! Έχω κάνει ένα σωρό μαλ...ες, αλλά δεν έχω ρίξει μπουνιές. Εντάξει, στον αγωνιστικό χώρο έχω ρίξει μερικές κουτουλιές. Όταν νευριάζω, δεν θέλεις να είσαι δίπλα. Πήγα στα αποδυτήρια μετά το ματς και δεν είχα ακριβώς σχεδιάσει την τρελή μου επίθεση. Αλλά δεν ήμουν χαρούμενος, για να το θέσω κόσμια και τώρα ο εχθρός μου στεκόταν εκεί, ξύνοντας το κεφάλι του. Ο Γιάγια Τουρέ ήταν εκεί και κάποιοι άλλοι. Δίπλα ήταν το μεταλλικό κουτί που βάζουμε τις φανέλες. Κοιτούσα το κουτί και μετά του έδωσα μια κλωτσιά. Νομίζω ότι απογειώθηκε για τρία μέτρα, αλλά δεν είχαν τελειώσει. Του φώναξα: "Δεν έχεις αρχ...α.  Και χειρότερο από αυτό είναι ότι ***** μπροστά στον Μουρίνιο. Μπορείς να πας στο διάολο". Το έχασα τελείως. Και ίσως περίμενες από τον Γκουαρδιόλα να απαντήσει, αλλά είναι ένας ασπόνδυλος δειλός. Απλά μάζεψε το κουτί, σαν μικρός φροντιστής και μετά έφυγε, χωρίς ποτέ ξανά να αναφέρει τίποτα, ούτε λέξη.

Έγώ ήμουν ο επιθετικός, αλλά ο Γκουαρδιόλα δεν έδινε δεκάρα για αυτό. Με θυσίασε. Αυτή είναι η αλήθεια. με έκανε πιο απλό και πιο κακό παίκτη. Ήμουν απώλεια για όλη την ομάδα.

Δεν μου έλεγε ούτε καλημέρα, ούτε μια απλή λέξη. Απέφευγε να με κοιτάξει στα μάτια. Πήγαινα σε ένα δωμάτιο και έφυγε». Ο Ζλάταν αποκάλυψε ότι η παρέα του από την πόλη του ήθελε να πάει στη Βαρκελώνη και να... σπάσει τα πάντα, ωστόσο ο ίδιος θεώρησε ότι αυτή δεν είναι η σωστή τακτική! Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι αποφάσισε να παλέψει και να υπερασπιστεί τον εαυτό και από τότε μέχρι να φύγει: «Τις νύχτες, όταν έμενα ξύπνιος, ή στις προπονήσεις όποτε έβλεπα τον Γκουαρδιόλα, ξυπνούσε η σκοτεινή πλευρά μου. Η οργή συσσωρευόταν στο κεφάλι μου!».

Πηγή: sport.gr