Βαθμολογία

Ισοπαλία ανάμεσα στον Οικονόμο και τον Πυργετό

Οι 2 παλιοί και δυναμικοί γνώριμοι ανταγωνιστές από το ερασιτεχνικό και περιφερειακό πρωτάθλημα, Οικονόμος και Πυργετός, διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους αυτή τη φορά σε φιλική αναμέτρηση, δείχνοντας ότι δίκαια αποτελούν 2 πολύ καλά, κατά κύριο λόγο νεανικά σύνολα, με παίχτες που έχουν δυναμισμό, πάθος και όρεξη να παίξουν καλό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, κρατώντας οι ομάδες χαμηλό προφίλ προς τα έξω, δείχνοντας όμως διαφορετική εικόνα και μάλιστα ουσίας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκεί όπου παίζεται και πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Τα 2 λαρισινά συγκροτήματα σε πολύ λίγο καιρό θα ξεκινήσουν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε ξεχωριστούς ωστόσο ομίλους, έτσι όπως κληρώθηκαν πρόσφατα, ο Οικονόμος συμμετέχοντας μαζί με την ΑΕΛ στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και ο Πυργετός παρέα με τους Μαχητή Τερψιθέας, Δωτιέα Αγιάς και Αμπελωνιακό στον 3ο  όμιλο, δίδοντας το παρόν πρώτα στο κύπελλο την Κυριακή 15/9 και ακολούθως στο πρωτάθλημα την επόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Στη φιλική συνάντηση της Τσαριτσάνης, που έγινε παρουσία 150 και πλέον θεατών, παίχθηκε καλό και αρκετά γρήγορο ποδόσφαιρο, με πολλές και σημαντικές φάσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες, όπου οι ομάδες πέτυχαν από 1 τέρμα και ακόμη  σημειώθηκαν 2 δοκάρια για λογαριασμό του Οικονόμου.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πίεσαν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν εκτός από μια φορά. Μία εξάλλου φορά σκόραραν και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι στάθηκαν εξίσου καλά, προσπαθώντας να αντέξουν στην ασφυκτική πίεση των αντιπάλων και έχοντας την τύχη με το μέρος τους,  κατάφεραν τελικά να κρατήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1), δείχνοντας στοιχεία ενθαρρυντικά για τη συνέχεια.

Οι σημαντικότερες φάσεις και τα τέρματα της αναμέτρησης:

Από σέντρα του Κωστούλα, ο Σκλάβος άνοιξε με σουτ το σκορ (1-0).

Σε αντεπίθεση των παιχτών του Πυργετού, ο Καραβασίλης έπιασε δυνατό μακρινό σουτ, νικώντας τον τερματοφύλακα Νούσια και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

15΄ Μακρινό με καλές προϋποθέσεις σουτ του Καραγκούνη κατέληξε άουτ.

19΄ Ο Νάστας έκλεψε τη μπάλα από αμυντικό παίχτη του Οικονόμου, κινούμενος στη συνέχεια απειλητικά προς την εστία του Νούσια, όπου με σέντρα σουτ επιχείρησε να την παραβιάσει, αποκρούοντας με τα χέρια και επαναφέροντας τη μπάλα ο τερματοφύλακας της Τσαριτσάνης.

23΄ Μακρινό σουτ του Καλφούτζου και ο Νούσιας με τα χέρια συγκράτησε σταθερά τη μπάλα.

25΄ Από πλάγια μακρινή θέση ο Παπαγεωργίου έβγαλε σέντρα στην περιοχή του Πυργετού, όπου ο Κωστούλας με σουτ προέκταση, δεν κατάφερε από πολύ κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

28΄ Ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε κόρνερ, κατεβάζοντας επικίνδυνα με κεφαλιά τη μπάλα ο Κουμπούρας προ της εστίας του Πυργετού.

30΄ Μόνος ο Πρικάκης προ του Μπαταβάνη, δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς τον πρόλαβε ο τερματοφύλακας του Πυργετού, πέφτοντας έγκαιρα και κερδίζοντας τη μπάλα από τα πόδια του αμυντικού του Οικονόμου.

31΄ Ο Κουμπούρας κέρδισε κεφαλιά από σέντρα συμπαίχτη του , στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει οριζόντιο δοκάρι του Μπαταβάνη.

35΄ Κωστούλας και Καραγκούνης με διαδοχικές ενέργειες μέσα στην περιοχή του Πυργετού, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

42΄ Μοναδική ευκαιρία για την Τσαριτσάνη να σημειώσει τέρμα με τον Κωστούλα, ο οποίος δέχθηκε σέντρα του Σκλάβου και σούταρε ελάχιστα άουτ.

50΄ Από σουτ κεραυνό του Κουμπούρα, η μπάλα βρήκε τη συμβολή των δοκών του Πυργετού. 

65΄ Ο Χάμος επιχείρησε δυνατό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

73΄ Καλός συνδυασμός των Μπαμπάλη – Χάμου στη μικρή περιοχή του Πυργετού, δεν είχε επιτυχή κατάληξη.

90΄ Ο Μπαμπάλης έβγαλε με μακρινή σέντρα σε θέση βολής τον Πρικάκη, σουτάροντας ο δεύτερος δυνατά και ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ Μάχη Τσιοφλίκη, με βοηθούς τους κ Φάνη Τσιτρούλη και Σοφία Ντούρμα. Η διαιτησία κινήθηκε σε καλά επίπεδα, όντας δίκαιη και αντικειμενική.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας Π. (46΄ Λαζαρίδης), Παπαγεωργίου, Καρακώστας (70΄ Γκουντρουμπής), Παναγιώτου Ανδρέας (60΄ Καλπίας), Κουμπούρας, Κουρδής, Ματούλας (70΄ Μπαμπάλης), Σκλάβος, Κωστούλας (70΄ Σιαφαρίκας), Καραγκούνης (60΄ Χάμος), Πρικάκης.

ΠΥΡΓΕΤΟΣ (Νίκος Αργυρούλης): Μπαταβάνης, Πίρε (46΄ Περήφανος), Καλφούτζος, Πότσης (66΄ Ψωμολιός), Μαντζαφούλης, Καψιώχας (46΄ Σάβας), Νάστας (78΄ Ζιώγας), Αργύρης (46΄ Ζαφείρης), Καραβασίλης (78΄ Καρκαντάς), Τριτάρης (60΄ Καούνας), Γκαραλιάκος (46΄ Διβανές).