Βαθμολογία

Φτου κι απ’ την αρχή

Ξεκινάει το Σάββατο η νέα χρονιά, για τις δύο μεγαλύτερες ερασιτεχνικές κατηγορίες του Νομού Λάρισας και το ενδιαφέρον των φιλάθλων, αλλά και των ομάδων αναμένεται να κορυφωθεί από την πρώτη αγωνιστική. Σίγουρα φέτος, αλλά και κάθε χρονιά που περνάει τα πράματα θα είναι πιο δύσκολα από οικονομικής άποψης και αυτό θα επηρεάσει κατά έναν τρόπο τα σωματεία, που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες με τα οικονομικά δεδομένα.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Ας ξεκινήσουμε, από την μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία και συγκεκριμένα, από την ομάδα που υποβιβάστηκε πέρυσι από την Δ’ Εθνική και συγκεκριμένα τον Π.Ο.Ελασσόνας. Σίγουρα, την χρονιά που πέρασε δεν θα θέλει κανείς να την θυμάται στην Ελασσόνα, ωστόσο ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η ομάδα έχει έναν έμπειρο προπονητή που θέλει να δώσει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και το μόνο ίσως μείον που αντιμετωπίζει είναι η απειρία.

Στην συνέχεια, η Δήμητρα Γιάννουλης, που πέρυσι τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, θέλει φέτος να κάνει την υπέρβαση και να κυνηγήσει την άνοδο. Στον πάγκο της ομάδας κάθονται οι κύριοι Μπουρνάκας και Μπακογιάννης, ενώ και η διοίκηση βρίσκεται δίπλα στους ποδοσφαιριστές και βοηθάει με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων, μπορεί πέρυσι να είχε στόχο να αποτελέσει τον τρίτο πόλο στην μονομαχία της Τερψιθέας με την Γιάννουλη, ωστόσο κάπου προς το τέλος έμεινε από δυνάμεις. Παρ’ όλα αυτά, φέτος οι άνθρωποι της ομάδας, είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί και να κυνηγήσουν έτσι το όνειρο της ανόδου.

Μια παραδοσιακή δύναμη στην κατηγορία, η ΑΕΔ Νίκαιας, έκανε θα αποτελέσει φέτος έναν δύσκολο και δυνατό αντίπαλο και ίσως κάνει ζημιές. Ο Μίλτος Ζιάκας, που φέτος θα οδηγήσει την ομάδα, έχει ήδη δώσει τις ευκαιρίες του σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, που σε συνεργασία με τους παλιότερους και έμπειρους θα αποτελέσουν ένα αξιόμαχο σύνολο μέσα στο γήπεδο.

Στον Απόλλωνα Λάρισας, θα ξεκινήσουν την νέα χρονιά, ελπίζοντας σε ότι καλύτερο για την ομάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί στην κατηγορία, ενώ και σε αυτήν την ομάδα συναντάμε μικρές ηλικίες, που υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή, κυρίου Πατσιαβούρα, θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι καλύτερο με τα χρώματα της ομάδας από την Φιλιππούπολη.

Ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας, επιμένει νεανικά, καθώς τα τελευταία χρόνια, η φιλοσοφία της ομάδας είναι η προώθηση και ανάδειξη των νέων ταλέντων κάτι που θα γίνει και φέτος. Φυσικά στόχος της ομάδας είναι να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία κατά την νέα σαιζόν και να παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Ο Φαλανιακός, φέτος, δεν έκανε πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του και έτσι ο κορμός της ομάδας παραμένει ο ίδιος, με τον Τάκη Παραφέστα να αναλαμβάνει και φέτος το κοουτσάρισμα της ομάδας.

Το Αργυροπούλι, ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα με μπόλικες φιλοδοξίες και νέα διοίκηση που έχει θέσει στόχους, ενώ το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ομάδας έχει παίξει και αυτός ποδόσφαιρο και είναι μικρός σε ηλικία συγκαταλέγεται στα θετικά.

Ο Ηρακλής Χάλκης, είναι μια ομάδα που πέρυσι μας έκανε να τρίψουμε τα μάτια μας, με την πορεία πρωταθλητισμού που έκανε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να καταφέρει να παραμείνει με άνεση στην κατηγορία, κάτι που ήταν και ο στόχος της ομάδας. Φέτος, μετά την πρόκριση στο κύπελλο ερασιτεχνών απέναντι στον Φαλανιακό, σίγουρα η αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της ομάδας.

Το Βλαχογιάννι, πέρυσι τελικά κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, παρά τις όποιες περιπέτειες αντιμετώπισε αρκετά και ετοιμάζεται πλέον για την νέα χρονιά που θέλει το κάτι παραπάνω.

Στον Σμόλικα, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, έγιναν αρκετές μεταγραφές με ηχηρά ονόματα να έρχονται στην ομάδα και πλέον αυτό που μένει να δούμε είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος.

Η Αναγέννηση Καλοχωρίου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο πέρυσι και κατάφερε να γλυτώσει την κατηγορία, επιτυγχάνοντας τον στόχο της και πλέον, όντας πιο έμπειρη σαν ομάδα θέλει να κάνει ένα βήμα πιο πέρα.

Στο Μακρυχώρι, η περσινή χρονιά, έμοιαζε με περιπέτεια, καθώς η ομάδα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται κινδύνεψε να υποβιβαστεί. Τελικά, παρέμεινε στην κατηγορία και πλέον έχει κάνει τον σχεδιασμό της για την νέα χρονιά.

Ο Όλυμπος Λάρισας, φέτος άλλαξε έδρα, καθώς μετά την συγχώνευση του με τον Μύτικα Καλυβίων, πλέον θα αγωνίζεται στο γήπεδο του δευτέρου. Πέρυσι κατάφερε να σώσει την κατηγορία και οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν αυτό να γίνει και φέτος.

Και πάμε τώρα στις καινούριες ομάδες της Α’ Ερασιτεχνικής. Οι νεοφώτιστοι, Αβέρωφ, Ηρακλής Λάρισας, Παραπόταμος και Ομορφοχώρι, σίγουρα μετά την περσινή τους επιτυχία είναι αισιόδοξοι. Αυτό που πρέπει να υπολογίζουν όμως, είναι τα εντελώς διαφορετικά δεδομένα που ισχύουν στην Α’ Ερασιτεχνική και την διαφορετική φιλοσοφία που πρέπει να έχουν αν θέλουν να παραμείνουν.

Τέλος, πρέπει να ευχηθούμε ως athleticlarissa, καλή χρονιά σε όλους όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από οποιοδήποτε πόστο και στους ποδοσφαιριστές υγεία και όσο το δυνατόν λιγότεροι τραυματισμοί.