Βαθμολογία

Βγαίνει στην αγορά αδιάβροχο smartphone

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη και θα διατεθεί παγκοσμίως στην αγορά εντός του Σεπτεμβρίου το πολυαναμενόμενο κινητό τηλέφωνο Sony Xperia Z1, «ένα ανώτερο, αδιάβροχο smartphone που συνδυάζει τις καλύτερες τεχνολογίες της Sony, την ψυχαγωγία και ένα μεγάλο εύρος αξεσουάρ και συγγενών προϊόντων με μια μοναδική και πρωτοποριακή φωτογραφική εμπειρία», όπως αναφέρει η Sony Mobile Communications.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Xperia Z1, με οθόνη 5 ιντσών, «συνδυάζει τις δοκιμασμένες, παγκόσμιας κλάσης τεχνολογίες της σε ένα smartphone καλύτερα από ποτέ - συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας τεχνολογίας της Sony για φωτογραφικές μηχανές» και διατίθεται σε μαύρο, λευκό και μοβ χρώμα.

Το Xperia Z1 διαθέτει το βραβευμένο φακό «G Lens» με ευρυγώνιο 27 χιλιοστών και διάφραγμα φωτεινότητας F2.0, ένα μεγάλο, ειδικά διαμορφωμένο 1/2.3-type CMOS αισθητήρα εικόνας Exmor RS για κινητά με 20.7MP και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ για κινητά.

Πρόκειται για συνδυασμό τεχνολογιών που παρέχει «το ίδιο επίπεδο ποιότητας και απόδοσης με μια συμβατική compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σε ένα πολύ λεπτό, αδιάβροχο smartphone» όπως σημειώνεται. «Αυτό σημαίνει ότι το Xperia Z1 συλλαμβάνει όμορφες, καθαρές και φωτεινές εικόνες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, οι υψηλές ταχύτητες κλείστρου και η δυνατότητα 3x clear image zoom αποτρέπουν τις θολές λήψεις και επιτρέπουν τη λήψη σε μεγάλες αποστάσεις» συνεχίζει η εταιρία.

Όπως αναφέρει η Sony Mobile Communications, το Xperia Z1 φέρνει μία σειρά από καινοτομίες που περιλαμβάνουν:

- «Social live: Μεταδώστε με live video τις καλύτερες στιγμές σας στο Facebook και λάβετε τα σχόλια των φίλων σας απευθείας στην οθόνη σας.

- Info-eye™: Καινοτόμα λειτουργία αναζήτησης με βάση την εικόνα, που επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών για τοπία, μνημεία, βιβλία και άλλα αντικείμενα στα οποία εστιάζετε με την κάμερα.

- Timeshift burst: Τραβήξτε το τέλειο πλάνο, κάθε φορά - Το Xperia Z1 κάνει λήψη 61 φωτογραφιών σε διάστημα 2 δευτερολέπτων - ξεκινώντας ένα δευτερόλεπτο πριν και σταματώντας ένα δευτερόλεπτο αφού πατήσετε το κλείστρο. Δείτε τις και επιλέξτε την καλύτερη.

- AR effect: Επεξεργαστείτε τις εικόνες σας και προσθέστε τους μια σειρά από προσαρμόσιμα, διασκεδαστικά εφέ, χάρη στην τεχνολογία augmented reality SmartARTM της Sony».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, πολλές περισσότερες εφαρμογές θα γίνουν διαθέσιμες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Sony Select, μετά το λανσάρισμα της συσκευής.

Το Xperia Z1 διαθέτει τον τελευταίας γενιάς Qualcomm® Snapdragon™ 800 επεξεργαστή με 2,2 GHz quad-core CPU και 4G LTE «ώστε να παρέχει μια συνεχή και αρμονική εμπειρία συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας, την καλύτερη απόδοση μπαταρίας στη βιομηχανία και εκπληκτική ταχύτητα», τονίζει η εταιρία.

Ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 800 διαθέτει GPU και dual ISP τελευταίας γενιάς για απίστευτα γραφικά, 3D παιχνίδια και βίντεο. Παράλληλα, το Xperia Z1 περιλαμβάνει επίσης μια μπαταρία 3000 mAh υψηλών επιδόσεων, ενώ το Battery STAMINA Mode της Sony απενεργοποιεί αυτόματα λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούνται.

Ακόμη, χάρη στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας BRAVIA TV της Sony, το Xperia Z1 διαθέτει την τεχνολογία TRILUMINOS Display για κινητά, που δημιουργεί ένα ευρύτερο φάσμα πλούσιων φυσικών χρωμάτων. Επίσης, περιλαμβάνει την τεχνογνωσία της Sony στο κομμάτι του ήχου με το ClearAudio+, για καλύτερο ήχο. Σημειωτέον ότι για το Xperia Z1 υπάρχει μία σειρά από συγγενή προϊόντα, που εμπλουτίζουν την φωτογραφική εμπειρία.

«Το Xperia Ζ1 αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Sony στη συνεχή μας προσπάθεια να προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες στους καταναλωτές μας. Όχι μόνο φέρνοντας τη δύναμη της Sony σε μια συσκευή και μέσω της στενής συνεργασίας με τους συνεταίρους μας, αλλά και θέτοντας ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία των premium smartphones» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Mobile Communications, Κουνιμάσα Σουζούκι.