Βαθμολογία

Στο κόκκινο ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω διαθεσιμότητας

«Φουντώνει» το κλίμα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας με τις επικείμενες διαθεσιμότητες 1500 διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι προχωρούν σε σειρά κινητοποιήσεων εν μέσω της περιόδου εγγραφών των φοιτητών, που ξεκινούν στις 11 Σεπτέμβρη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανωτάτων Ιδρυμάτων αποφάσισε ήδη να προκηρύξει δυο 48ωρες απεργίες 10 και 11 Σεπτεμβρίου και 12 και 13 του μήνα. Θα ακολουθήσει μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα όπως είναι φυσικό δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στη λειτουργία των ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, οι διοικήσεις των οποίων έχουν 15 ημέρες στην διάθεση τους για να καταθέσουν προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας με «αριθμούς» σχετικούς με το πλεονασματικό προσωπικό τους. Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ βεβαίως ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα προσφύγουν για το θέμα στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βίο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του Διοικητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. «Δεν έχουμε κανένα περιθώριο αδράνειας. Δεν δικαιολογείται η ηττοπάθεια, γιατί είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την εκπαραθύρωση μας. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στον καθένα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ