Βαθμολογία

«Να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα»

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 με την έναρξη της λειτουργίας της εγκαινίασε την ενότητα των συνεντεύξεων με την συνέντευξη του προέδρου της ομάδας κ. Βασίλη Μπρέζα. Η αμέσως επόμενη επιλογή έχει να κάνει με τον πλέον αρμόδιο για το αγωνιστικό τμήμα που δεν είναι άλλος από τον προπονητή της ομάδας Άγγελο Διγκόζη.

Αγγελε αφού σε καλωσορίσουμε και επίσημα στον Τύρναβο θα θέλαμε τις πρώτες εντυπώσεις σου από την πόλη και τους ανθρώπους της.

Είναι μια όμορφη και συγχρόνως ήσυχη πόλη με ζεστούς ανθρώπους που με υποδέχτηκαν φιλικά και το εισπράττω καθημερινά αυτό  γιατί ζω πλέον εδώ και είμαι ενα κομμάτι αυτής της πόλης.

Ποιο ήταν αυτό το στοιχείο που σε έκανε να δεχτεις την πρόταση συνεργασίας με την ομάδα;

Σίγουρα είναι το δέλεαρ της football league αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ο τρόπος που με προσέγγισε ο κ. Μπρέζας και η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου από την πρώτη στιγμή.

Ως ποδοσφαιριστής έκανες μια αξιοζήλευτη καριέρα τι ήταν αυτό που σε ώθησε να συνεχίσεις να υπηρετείς το ποδόσφαιρο από ενα διαφορετικό πόστο όπως αυτό του προπονητή;

Είναι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και θα ήθελα τις γνώσεις και την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων που έχω αποκομίσει με την παρουσία μου στα γήπεδα να περάσουν στα νέα παιδιά.

Ποια η διάφορα του να ζείς το παιχνίδι από τον πάγκο ως προπονητής και όχι ως ποδοσφαιριστής;

Όταν είσαι ποδοσφαιριστής μπορείς να αλλάξεις την εικόνα ενός παιχνιδιού με μια ενέργεια ενώ ως προπονητής τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί περιμένεις από τα παιδιά σου (ποδοσφαιριστές) να βγάλουν πράγματα μέσα στο γήπεδο τα οποία δουλεύεις μαζί τους καθημερινά στις προπονήσεις.

Μέχρι τώρα η ομάδα έπαιξε πέντε φιλικά ματς με δυνατότερο όλων αυτό στον Βόλο και ακολουθεί αυτό με τον Αιγινιακό που αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο με εμάς. Ποια η εικόνα που έχεις σχηματίσει για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Είμαστε μια ομάδα με 18 νέες προσθήκες στο ρόστερ που μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τα φιλικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές σύνολο. Σίγουρα χρειαζόμαστε ακόμη αρκετή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και όρεξη για δουλειά από όλους μας.

Μετά απο ενα μήνα προετοιμασίας πιστεύεις ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν αφομοιώσει κατα μεγάλο ποσοστό την αγωνιστική σου φιλοσοφία;

Νομίζω ότι κάποια απο αυτά που δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις βγαίνουν σιγά σιγά στο γήπεδο χωρίς να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο λόγω της σκληρής προετοιμασίας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα που μιλάμε.

Η προετοιμασία οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος της και μπροστά μας έχουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.Ποιός είναι ο πρωταρχικός στόχος της ομαδας για την νέα χρονιά; 

Να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει όπου και αν αγωνίζεται προσπαθώντας παράλληλα να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο.

Στην ομάδα ήρθαν δυο νέοι ποδοσφαιριστές με την λήξη της μεταγραφικης περιόδου.Πιστεύεις ότι θα προσφέρουν αυτά τα στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι της ομάδας;

Είναι δυο ποδοσφαιριστές που προσθέτουν ποιότητα στην ομάδα μας και περιμένουμε να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε σαν ομάδα.

Ως ποδοσφαιριστής το Αλκαζάρ το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για το λαρισαικό ποδόσφαιρο αποτέλεσε το αγωνιστικό σου σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα επιστρέφεις σε αυτό ως προπονητής.

Ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ έζησα στιγμές που θα μου μείνουν αξέχαστες. Πέρασα 2,5 υπέροχα χρόνια στην ομάδα της Λάρισας και εύχομαι η θετική  ενέργεια και η αύρα που αποπνέει αυτό το γήπεδο να με βοηθήσουν και στα πρώτα βήματα της προπονητικης μου καριέρας.

Αφου σε ευχαριστήσουμε μια τελευταία ερώτηση.Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους;

Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει και να στηρίξει την ομάδα και την διοίκηση και με την παρουσία του στο γήπεδο να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας.