Βαθμολογία

«Απαιτούμε σοβαρότητα για το Αρχαίο Θέατρο»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι κ.κ. Γ. Σούλτης και Απ. Καλογιάννης, επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο της Λάρισας, «Λαρισαίων Πόλις» και «Ενωτική Πρωτοβουλία», σχετικά με το θέμα της προγραμματισμένης εκδήλωσης στο Αρχαίο Θέατρο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Απαιτούμε σοβαρότητα!

Τα φαιδρά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μέσα από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο την προηγούμενη εβδομάδα και τα οποία μοιάζει να καταλήγουν τελικά στην πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για αύριο εκδήλωσης στο Αρχαίο Θέατρο, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή όλα τα θέματα του δήμου μας. Και αυτό σε μια εποχή που οι πολίτες απαιτούν σοβαρότητα, ενώ η κοινωνική συνοχή απειλείται και η τοπική αυτοδιοίκηση δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα...

Οι Λαρισαίοι πια γνωρίζουν. Η δημοτική αρχή μέσα σε ένα κλίμα πλήρους αδιαφάνειας και με περισσή αλαζονεία, χωρίς να έχει διασφαλίσει την άδεια που απαιτούνταν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε αρχικά μια «μεγαλειώδη εκδήλωση» η οποία υποτίθεται σηματοδοτούσε την επανέναρξη λειτουργίας του Αρχαίου Θεάτρου. Για να καταλήξει μετά από τις οργισμένες αντιδράσεις πολλών φορέων και επώνυμων Λαρισαίων να μιλάει μέσω ανώνυμων πηγών «για μια εκδήλωση σαν τις άλλες» την οποία διοργανώνει «όχι ο δήμος», αλλά ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοιλάδας (!!!), με τη «βοήθεια» χορηγών! Η πλήρης άγνοια του αρμόδιου αντιδημάρχου οικονομικών στον οποίο αποταθήκαμε για να πληροφορηθούμε διαδικαστικές λεπτομέρειες που σχετίζονται και με τα οικονομικά της εκδήλωσης δημιουργεί πρόσθετα ερωτηματικά.

Η όλη ιστορία θα ήταν άλλο ένα κακόγουστο επικοινωνιακό τρικ, από τα συνηθισμένα της δημοτικής αρχής, αν δεν αφορούσε το Αρχαίο Θέατρο. Το μοναδικό αυτό μνημείο με την παγκόσμια ακτινοβολία, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και σοβαρότητα. Μπορεί να αποτελέσει τον πολύτιμο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο παρελθόν, την ιστορία αυτής της πόλης με το μέλλον και τις αναπτυξιακές της προοπτικές. Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη τα φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα μιας φθαρμένης Δημοτικής Αρχής, χρειάζεται άμεσα να ξεκινήσει μια μεγάλη σταυροφορία για την ολοκλήρωσή του με πρωτοβουλίες που θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης. Αρκετές ευκαιρίες χάσαμε!

Και όταν έρθει η ώρα για μια πραγματική εκδήλωση της επαναλειτουργίας του Αρχαίου θεάτρου, αυτή θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας επεξεργασίας και συνεργασίας όλων των φορέων και πνευματικών ανθρώπων της πόλης αλλά και ένα γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας.

Ζητούμε δημόσια από τη Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα της ολοκλήρωσης του Αρχαίου θεάτρου σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσία φορέων».

Γ. Σούλτης, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Πόλις»

Απ.Καλογιάννης, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία»