Βαθμολογία

Έλεγχος σε όσους δεν έχουν καταβάλει ΦΑΠ '10

Στον έλεγχο 91.000 φορολογουμένων που δεν έχουν καταβάλει το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010 προχωρούν οι εφορίες μετά από εντολές που έχουν λάβει από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη. Σημειώνεται πως από τους 350.000 φορολογουμένους που έλαβαν εκκαθαριστικό ΦΑΠ 2010, μόλις το 74%, ήτοι 259.000 φορολογούμενοι προχώρησαν στην πληρωμή του φόρου. Καθώς τα στοιχεία για την εισπραξιμότητα του ΦΑΠ 2010 θα χρησιμοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών για να πεισθεί η τρόικα για την εισπραξιμότητα του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έδωσε αυστηρές οδηγίες στις εφορίες προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην είσπραξη του φόρου που δεν έχει ακόμη καταβληθεί από τους δικαιούχους.
Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε τη διασταύρωση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010 και απέστειλε ηλεκτρονικά τα στοιχεία οφειλετών ανά ΔΟΥ προκειμένου οι εφορίες να ελέγξουν αυθημερόν αν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές - τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010 και να προβούν άμεσα στην εκκαθάριση τους.
Ακολούθως η επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης κάθε εφορίας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και στην εκκαθάριση όλων των ανακλητικών δηλώσεων ΦΑΠ 2010.