Βαθμολογία

Τελεσίγραφο της τρόικας για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

Τον «ξαφνικό θάνατο» της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΒΟ, της ΕΑΣ και της ΕΑΒ απαιτεί η Τρόικα, η οποία μέσω e-mail ζητά να μπει «λουκέτο» στην βιομηχανία οχημάτων και να απολυθούν οι εργαζόμενοι της στο σύνολο τους χωρίς αποζημίωση.

Η Τρόικα, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης Σαμαρά- Βενιζέλου το βράδυ της Κυριακής απέρριψε το κυβερνητικό σχέδιο για εκκαθάριση των τριών εταιριών εν λειτουργία και την μερική διάσωση τους μαζί με κάποιες θέσεις εργασίας και απαιτεί να ακολουθηθεί η μέθοδος της ΕΡΤ, καθιστώντας σαφές ότι δεν συναινεί για την διάθεση των 40 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό με την μορφή δανεισμού, προκειμένου να γίνει η αναδιάρθωση των αμυντικών βιομηχανιών αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Τι δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

Την αποκάλυψη της απόφασης της Τρόικα την έκανε η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε πως την περασμένη εβδομάδα εστάλη η πρόταση για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών στην Τρόικα αφού πρώτα την ενέκριναν ο Αντώνης Σαμαράς και το υπουργείο Οικονομικών. Το βράδυ της Κυριακής όπως επεσήμανε η κ. Γεννηματά, η Τρόικα απάντησε μέσω e-mail χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις «μη ρεαλιστικές και μη βιώσιμες».

Οπως ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά, η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το κλείσιμο επιχειρήσεων ακόμη και χωρίς να υπάρξουν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, προκρίνοντας την λύση της πτώχευσης.

Πως αντέδρασε το Μαξίμου

Η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, «αλλά πάμε για μάχη», ενώ η ίδια ζήτησε «να γίνουν παρεμβάσεις ανώτατο δυνατό επίπεδο γιατί υπό την πίεση επόμενης δόσης αργά ή γρήγορα το θέμα θα έρθει σε αδιέξοδο» και επεσήμανε πως το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται μια «τεχνοκρατική απάντηση».

«Ειδικά για την ΕΑΣ κάνουν λάθος» η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας. «Υποστηρίζουν ότι χρειάζονται 144 εκατ. ευρώ για να τεθεί σε λειτουργία. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Εμείς λέμε 30 εκατ. και ότι αυτά θα επιστραφούν στο Δημόσιο μέσα από τη λειτουργία εταιρείας. Και θέλουμε κ άλλα 12 εκατ. ευρώ για πακέτο εθελουσίας για 350 άτομα επί συνόλου 818 (ΕΑΣ). «Τα όπλα μας είναι τα επιχειρήματα μας» κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr