Βαθμολογία

Θα ελεγχθούν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια

Και ενώ εκκρεμεί η εκκαθάριση 1.900.000 φορολογικών δηλώσεων, οι 450.000 δηλώσεις αφορούν τους αυτοαπασχολούμενους, δηλαδή όσους εργάζονται με τα λεγόμενα μπλοκάκια και οι οποίοι αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων εργάζονται με μπλοκάκια αναμένεται να κληθούν τις επόμενες ημέρες στις εφορίες προκειμένου να παραδώσουν εντός 15 ημερών όλα τα δικαιολογητικά, τις αποδείξεις και τα τιμολόγια που έχουν κόψει! Αυτή η διαδικασία σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να γίνει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω ταχυδρομείου για συγκεκριμένα άτομα!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εφοριακοί έχουν την εντολή να ελέγξουν απόδειξη-απόδειξη εάν αυτά που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι ανταποκρίνονται στην αλήθεια! Παρά το γεγονός πως με τις καταργήσεις πολλών εφοριών κυρίως στην επαρχία, αυτό το εγχείρημα φαντάζει αδύνατον, η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα πως όλα θα ελεγχθούν ειδικά σε ομάδες φορολογούμενων πολιτών, στις οποίες εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα φοροδιαφυγής.

Και συγκεκριμένα, για την κυβέρνηση τα μπλοκάκια αποτελούν μεγάλη εστία φοροδιαφυγής, καθώς βάζουν στα έξοδά τους αποδείξεις και τιμολόγια τα οποία στην ουσία δεν μπορούν να τεκμηριωθούν, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο τελικός φόρος.

Πηγή: newsit.gr