Βαθμολογία

Νέοι και άοπλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί

Μέχρι 45 ετών και χωρίς όπλο θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα υπηρετήσουν στην Ελληνική Αστυνομία. Υστερα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις και προετοιμασίες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το σχέδιο ένταξης και ενσωμάτωσης των πρώην δημοτικών υπαλλήλων στην Αστυνομία καταρτίστηκε με κάθε λεπτομέρεια.
Σύμφωνα με αυτό, οι δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται πλήρως στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από δίμηνη εκπαίδευση που θα ξεκινήσει μετά τις 23 Σεπτεμβρίου. Θα έχει προηγηθεί ο έλεγχος πλαστότητας των πιστοποιητικών, η αξιολόγησή τους και η προκήρυξη των θέσεων. Οσοι τελικά ενταχθούν, θα υπηρετούν κυρίως ως αστυνομικοί της γειτονιάς, δεν θα φέρουν όπλο και θα έχουν ηλικία έως 45 έτη. Το μισθολογικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς θα παραμείνει ως έχει.
Το μόνο που δεν γνωρίζουν οι επιτελείς της Κατεχάκη είναι πόσους τελικά δημοτικούς αστυνομικούς θα αφορά η διαδικασία. Συνολικά τα άτομα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ήταν 3.000. Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι περίπου 200 θα μείνουν εκτός, επειδή εντοπίστηκαν πλαστά πιστοποιητικά που είχαν καταθέσει κατά την πρόσληψή τους. Από τους υπόλοιπους, στην ΕΛ.ΑΣ. θα απορροφηθούν όσοι κάνουν τη σχετική αίτηση-επιλογή (διευκρινίζεται ότι προκήρυξη θα υπάρξει και για εξωτερικούς φύλακες σωφρονιστικών καταστημάτων), αλλά και όσοι πληρούν τα κριτήρια που θέτει ΚΥΑ των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών που υπεγράφη μόλις την Παρασκευή.