Βαθμολογία

Προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το Dreamliner 787

Έφτασε στην Κύπρο από το Μάντσεστερ για πρώτη φορά το αεροσκάφος Dreamliner 787, της αεροπορικής εταιρείας Thomson, μεταφέροντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας 291 επιβάτες.

Στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στους επιβαίνοντες του αεροσκάφους. Μέλη της σχολής χορού «Καροτσέρης» αποτελούμενη από δύο άνδρες έπαιζαν κυπριακή παραδοσιακή μουσική με λαούτο και βιολί, ενώ δύο κοπέλες με την κυπριακή παραδοσιακή στολή προσέφεραν στους επιβάτες κυπριακά εδέσματα, ένα μικρό μπουκάλι με κουμανταρία και σουτζούκο.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports Γουές Πόρτερ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άφιξη του αεροσκάφους της Thomson Airways και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι σε όλο τον κόσμο πετούν για την ώρα μόνο 79 αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner, το οποίο χαρακτηρίζεται ως νέας γενιάς αεροσκάφος από τον σχεδιασμό και την αεροδυναμική του μέχρι την οικονομία καυσίμων και άνεση των επιβατών.

Επίσης, το ιδιόμορφο σχήμα των πτερυγίων του, τα μεγάλα παράθυρα, νέο σύστημα αερισμού και άλλες νέες τεχνολογίες έχουν προσεκλύσει το ενδιαφέρον προς το εν λόγω αεροσκάφος, με το οποίο η Boeing θέλει να διατηρήσει ισχυρή θέση στον ανταγωνισμό της με την Airbus. Την Τετάρτη το νέο Boeing 787 Dreamliner της Thomson Airlines, θα προσγειωθεί για πρώτη φορά και στο αεροδρόμιο Πάφου.

Πηγή: www.philenews.com