Βαθμολογία

Αμπελωνιακός – Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-2

Σε φιλική αναμέτρηση, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Αμπελώνα μεταξύ του Αμπελωνιακού και του Οικονόμου, οι «Πράσινοι» της Τσαριτσάνης, παίζοντας καλύτερα από τους αντιπάλους τους, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, επικράτησαν των γηπεδούχων με σκορ 2-0.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Ο Αμπελωνιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στα πρώτα 15-20 λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς όμως κάτι το ουσιαστικό.
Ο Οικονόμος έδειξε πιο ολοκληρωμένη εικόνα σαν ομάδα, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας καθώς επίσης αρκετές επινοήσεις και διεισδυτικότητα στο παιχνίδι, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της  αναμέτρησης, πιέζοντας τον αντίπαλο και δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ, σκοράροντας 2 φορές και σημειώνοντας και άλλες καλές ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν και στην αρχή της επανάληψης πιο απειλητικά στον αγώνα, αλλά πολύ γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κερδίζοντας δίκαια εντυπώσεις και αποτέλεσμα.

Φάσεις κύριες και γκολ

Ο Καλπίας στο 10΄ έδωσε στρωτή πάσα στον Τόλιο, σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 28΄ ο Κωστούλας έσπασε τη μπάλα στον επερχόμενο Καλπία, ο οποίος επιχείρησε καλό σουτ, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Αμπελωνιακού Παπαδόπουλο, να προβεί σε απόκρουση με τα χέρια, διώχνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Συνδυασμός στο 30΄ των Χάμου – Καλπία – Τόλιου, με σουτ του τελευταίου να περνά ελάχιστα άουτ.

Πρώτο τέρμα για την ομάδα της Τσαριτσάνης στο 37΄ όταν από στρωτή πάσα του Χάμου, ο Καραγκούνης πλάσαρε εύστοχα, σημειώνοντας το 0-1.

Στο 47΄ ο Μεζίνη επιχείρησε μακρινό σουτ, διώχνοντας τη μπάλα με τα χέρια σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Οικονόμου Γούπος.

Ο Πολύζος στο 53΄ σούταρε με καλές προϋποθέσεις, βρισκόμενος όμως ο Γούπος σε ετοιμότητα, επανέφερε με τα χέρια τη μπάλα εντός της περιοχής του.

Δεύτερο τέρμα για τους φιλοξενούμενους στο 63΄ με κεφαλιά του Κουμπούρα, ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Παπαγεωργίου.

Στο 73΄ ο Πουτουρίδης κέρδισε πέναλτι για λογαριασμό του Οικονόμου από ανατροπή στην περιοχή των γηπεδούχων. Εκτέλεσε ο Φτίκας, αποκρούοντας ο Παπαδόπουλος.

Ο Μπαμπάλης στο 77΄ με καλοχτυπημένο απευθείας φάουλ, ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον τερματοφύλακα του Αμπελωνιακού.

Στο 79΄ σημειώθηκε πέναλτι για λογαριασμό του Αμπελωνιακού από χέρι του Μπαμπάλη στα όρια της μεγάλης περιοχής της Τσαριτσάνης. Εκτέλεσε χλιαρά ο Μεζίνη και απέκρουσε ο Γούπος, διατηρώντας ανέπαφη την εστία των φιλοξενουμένων.

120 περίπου θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο του Αμπελώνα και παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Πολύ καλή η διαιτησία των κ Βλιώρα, Γκαρέλα και Νίκζα.

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Γκαμπέτας): Παπαδόπουλος Χ., Μαυρίδης (70΄ Χατζούλης), Αλεξόπουλος (46΄ Κομισόπουλος), Πολύζος, Τζαρτζάνας, Φλέγκας (46΄ Μεζίνη), Μπίκος, Αλεξανδρής (31΄ Γκαμπέτας), Κόκινος (41΄ Παπανδρέου, 75΄ Βασιλειάδης), Κακαβίτσης, Κούρος (46΄ Πασχαλίδης).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας Π. (46΄ Γούπος), Παπαγεωργίου (76΄ Παναγιώτου Διον.), Πρικάκης, Κολιός (62΄ Μπαμπάλης), Κουμπούρας, Κουρδής, Τόλιος (56΄ Πουρουτίδης), Χάμος, Κωστούλας (56΄ Φτίκας), Καλπίας, Καραγκούνης (59΄ Ματούλας).

Ευχαριστημένος για την εμφάνιση της ομάδας και την απόδοση των παιχτών της Τσαριτσάνης, δήλωσε ο βοηθός προπονητή της ομάδας Χάρης Νούσιας: «Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι στο οποίο ήμασταν πολύ καλοί περίπου και στα 90 λεπτά. Η ομάδα μας αποτελείται από νεαρούς ως επί το πλείστον παίχτες, οι οποίοι έχουν όρεξη, είναι αρκετά πειθαρχημένοι και συγκροτημένοι και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, βελτιώνοντας μέρα με την μέρα τόσο την ατομική τους επίδοση όσο και την συνολική εικόνα της ομάδας. Παίξαμε πιο καλά από τον αντίπαλο, σκοράραμε 2 φορές, είχαμε αλληλοκάλυψη και  καλά κρατήματα της μπάλας. Στις αρχές του πρώτου μέρους και της επανάληψης ήμασταν κάπως φοβισμένοι, γρήγορα όμως αποβάλλαμε αυτή την αρνητική κατάσταση, παίζοντας πιο ελεύθερα και δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσουμε δίκαια. Συγχαρητήρια στα παιδιά καθώς και στον αντίπαλο, για την καθαρή προσπάθεια που κατέβαλλε».