Βαθμολογία

Παιχνίδι για γερά νεύρα στην Χάλκη

Το παιχνίδι που συγκέντρωνε τα βλέμματα όλων κατά την πρεμιέρα της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου ΕΠΣΛ, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο πέρα από αυτό ανάμεσα στον Ηρακλή Χάλκης και τον Φαλανιακό. Τελικά, νικητές βγήκαν οι γηπεδούχοι, μετά από το ισόπαλο 2-2 της κανονικής διάρκειας, με ένα γκολ του Τζατζάκη, στα τελευταία λεπτά της παράτασης και πανηγυρίζουν δίκαια για την πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Οι δύο ομάδες, που θα συναντηθούν και πάλι στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ, τα έδωσαν όλα στο γήπεδο, με την ομάδα του Νίκου Ανδρέου να εμφανίζεται καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από κάποιες ευκαιρίες που έγιναν, στο 28ο λεπτό, ο Παπαδημητρίου μεταβίβασε την μπάλα στον Δημόπουλο κι αυτός αφού μπήκε στην περιοχή, έγραψε το 1-0.

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 35’, η διαδικασία του πρώτου γκολ, αντιστράφηκε, καθώς ο Δημόπουλος αυτήν την φορά, αφού μπήκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα για τον Παπαδημητρίου κι αυτός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να γράψει το 2-0.

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει, ο Φαλανιακός, στα τελευταία λεπτά του δευτέρου μέρους, απάντησε με δύο γκολ και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου θα μπορούσε να διεκδικήσει την ολική ανατροπή. Συγκεκριμένα, στο 84’, ο Ιγγλέζος, αφού βρέθηκε στην περιοχή μετά από μεταβίβαση του Γκόλτσου μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του Τάκη Παραφέστα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Γκόλτσος αφού εκμεταλλεύτηκε μια ολιγωρία του τερματοφύλακα της Χάλκης, Πρίφτι με προβολή του πήρε την μπάλα μέσα από τα πόδια και την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 2-2.

Κατά την παράταση, οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο κλειστά, γεγονός όμως που δεν δυσκόλεψε τον Τζατζάκη, που προηγουμένως είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες, να κάνει το 3-2 για την ομάδα της Χάλκης, όταν στο 116ο λεπτό, έπιασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής και κρέμασε τον τερματοφύλακα του Φαλανιακού, Μιγδάνη.

Έτσι, ο Ηρακλής Χάλκης, κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, ενώ μετά το τέλος του αγώνα, ποδοσφαιριστές, διοίκηση και τεχνική ηγεσία, πανηγύρισαν την νίκη αυτήν.

Το φιλμ του αγώνα

3: Κεφαλιά του Κολοβού Ν. στην περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

9: Ο Δημόπουλος έκανε μια συρτή σέντρα-σουτ από τα δεξιά, όμως ο Μιγδάνης μάζεψε την μπάλα.

19: Ο Τσιλιάκος Α. έκανε ένα σουτ από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

28: Ο Παπαδημητρίου έδωσε στον Δημόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή και έγραψε το 1-0 για τον Ηρακλή Χάλκης.

34: Αποβλήθηκε από τον πάγκο ο εκπρόσωπος του Φαλανιακού, για διαμαρτυρία.

35: Ο Δημόπουλος μπήκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα για τον Παπαδημητρίου και αυτός από κοντά, με πλασέ έκανε το 2-0.

51: Ο Βογιατζής Σ., έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα σουτ και κέρδισε κόρνερ για την ομάδα της Χάλκης.

84: Ο Ιγγλέζος, μετά από μεταβίβαση του Γκόλτσου, μπήκε στην περιοχή και από κοντά μείωσε σε 2-1 για τον Φαλανιακό.

86: Ο Πρίφτι, καθυστέρησε να μαζέψει την μπάλα, με αποτέλεσμα να τον πλησιάσει ο Γκόλτσος και με προβολή να του την πάρει μέσα από τα πόδια και να γράψει το 2-2 για τον Φαλανιακό.

95: Ο Καλόγηρος έκανε μια προσπάθεια από κοντά, όμως ο Πρίφτι απέκρουσε σε κόρνερ.

101: Ο Ιγγλέζος βγήκε μόνος του απέναντι στον Πρίφτι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

116: Ο Τζατζάκης, από το ύψος της περιοχής έκανε ένα σουτ και αφού κρέμασε τον Μιγδάνη, έγραψε το τελικό 3-2 για τον Ηρακλή Χάλκης.

117: Ο Βογιατζής Χ., προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μιγδάνη, εξαπολύοντας ένα σουτ από τον χώρο του κέντρου, με τον τερματοφύλακα του Φαλανιακού να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ηρακλής Χάλκης(Νίκος Ανδρέου): Πρίφτι, Καφφές, Γουργιώτης, Τσίρκας, Αλμυρούλης, Κουσιώρας, Βογιατζής Σ.(118’ Τσιλιάκος Ι.), Βογιατζής Χ., Δημόπουλος(57’ Τζατζάκης), Παπαδημητρίου, Τσιλιάκος Α.(106’ Θυμάκης Κ.)

Φαλανιακός(Τάκης Παραφέστας): Μιγδάνης, Μανακούσιος Θ., Βαρσάμης, Κολοβός Κ., Γκόλτσος, Παύλου, Κολοβός Ν., Παπαγεωργίου(52’ Τριτόπουλος), Γωγάκος(77’ Καλόγηρος), Παπαδόπουλος(56’ Λυγούρας), Ιγγλέζος

Διαιτητής: Αναστασίου Ηλ.,Βοηθοί: Νίκζας, Ακρίβος.