Βαθμολογία

Πρώτο δείγμα θετικό για ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ νίκησε 5-1 στο πρώτο της φιλικό το Βελούχι και έδειξε αν μη τι άλλο πως έχει ρυθμό στο παιχνίδι της. Η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν αφήνει περιθώρια για κριτική και ασφαλή συμπεράσματα. Έγινε ξεκάθαρο ωστόσο πως το δείγμα, έπειτα από τόσες μέρες σκληρής προετοιμασίας στο Καρπενήσι, ήταν θετικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: Χρήστος Γκατζούλης

Ο Κώστας Παναγόπουλος είδε την ομάδα του να έχει καλά πατήματα και συνεργασίες στον αγωνιστικό χώρο, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Βλέπετε το φιλικό τεστ έγινε με βροχή, όμως δεν αυτό δεν εμπόδισε την ΑΕΛ να ξεμουδιάσει για τα καλά παρουσία 30 φιλάθλων που βρέθηκαν εκεί.

Το ματς είδε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΛ Νίκος Γαλανακόπουλος, ενώ ο Καρακούτσης αγωνίστηκε με το Βελούχι καθώς η τοπική ομάδα δεν είχε τερματοφύλακα. Και με δεδομένο πως η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μεγάλη εάν δεν ήταν ο Καρακούτσης το σκορ θα είχε πάρει άλλες διαστάσεις.

Επόμενο φιλικό για την ΑΕΛ και τελευταίο στο Καρπένησι είναι την ερχόμενη Τετάρτη με την Μυρική. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ Γιώργος Νάκας καθώς και άλλα μέλη της.

Με 4-3-3 και Στεφανίδη κορυφή

Η ΑΕΛ παρατάχθηκε με 4-3-3 έχοντας στην 11αδα τον Σικαλιά στο τέρμα, αριστερό μπακ τον Μήτση, δεξί τον Καρανίκα και τους Βοσκόπουλο-Κορομηλά στόπερ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Νεμπεγλέρας-Κυριακίδης, ενώ ο Μπλέντι σε ρόλο "10αριου", στην γραμμή κρούσης ο Πλιάγκας ήταν δεξί εξτρέμ, ο Πατινιώτης αριστερό με μοναδικό προωθημένο τον Στεφανιδη.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ χόρευε στη βροχή. Πίεσε τον αντίπαλο, γέμισε την αντίπαλη περιοχή και κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές. Η αρχή έγινε με αυτογκόλ του Πολιτσέρη στο 15΄, ενώ ακολούθησε το πλασέ του Πλιάγκα -που αποχώρησε λίγο πριν το τέλος του ημίχρονου με ενοχλήσεις στον αστράγαλο- στο 22΄ για το 2-0. Το 3-0 έγινε με τακουνάκι του Στεφανίδη.

Στην επανάληψη έγιναν αρκετές αλλαγές και οι «βυσσινί» σημείωσαν ακόμα δύο γκολ. Στο 50΄ με τον Παπαϊωάννου και στο 54΄ με τον Γαρυφαλόπουλο. Το Βελούχι μείωσε στο 73΄, ενώ ο Καρακούτσης έπιασε πέναλτι σε εκτέλεση του Τζουμάκη στο 65΄.

 

Το φιλμ του αγώνα

Σέντρα του Πλιάγκα, πλασέ του Πατινιώτη μπλοκαρε ο Καρακούτσης.

15΄ 0-1 Από κόρνερ του Πατινιώτη και προβολή Μπλεντι, ο  Πολιτσέρης βρήκε τη μπάλα και πέτυχε αυτογκολ.

22' 0-2 Σουτ του Νεμπεγλέρα απομάκρυνε ο Καρακούτσης, όμως από μπέρδεμα εντός περιοχής ο Πλιάγκας βρήκε δίχτυα με πλασέ.

27΄ 0-3 Από στημένη μπάλα, ο Στεφανίδης με τακουνάκι σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο.

33΄ Ο Πλιάγκας συνδυάστηκε με τον Πατινιώτη, ο Στεφανίδης ήταν αποδέκτης της μπάλας, αλλά πλάσαρε άουτ αόυτ.

37΄ Σουτ του Νεμπεγλέρα, άουτ.

50΄ 0-4 Με δυνατό σουτ ο Παπαιωάννου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης.

54΄ 0-5 Ο Γαρυφαλόπουλος με ατομική ενέργεια και πλασέ σκόραρε.

65΄Ανατρηκε από τον Αντωνίου ο Γαρυφαρόπουλος, ο  Τζουμάκης ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και ο Καρακούτσης απέκρουσε.

73΄ 1-5 Ο Αγτζίδης ανέτρεψε τον Φλωράκη, ο Μπακαλίδης ευστόχησε στο πέναλτι και μείωσε για το Βελούχι.

ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ (Γιάννης Φλωράκης): Καρακούτσης (από ΑΕΛ επειδή δεν είχε τερματοφύλακα το Βελούχι) Τρίντας, Κρασιάς, Φαρμάκης, Πολιτσέρης, Κουτσονίκας, Ζαλοκώστας, Φλωράκης, Μπακαλίδης, Σαϊτης, Σιγκελόπουλος.

Επαιξαν και οι Αντώνιου, Ράπτης, Σερπάνος, Κωστής, Μπούτσι, Τσόγκας, Παπαϊωάννου.

ΑΕΛ (Κώστας Παναγόπουλος): Σικαλιάς, Καρανίκας, Βοσκόπουλος, Κορομηλάς, Μήτσης, Νεμπεγλέρας, Κυριακίδης, Μπλέντι, Πλιάγκας, Πατινιώτης, Στεφανίδης. 

Επαιξαν και οι Παπαγιάννης, Αγτζίδης, Π. Ρούσσης, Σιάκκας, Αγρόδημος, Τζουμάκης, Παπαϊωάννου, Γαρυφαλόπουλος, Κόιτς, Ανδριόπουλος