Βαθμολογία

Σε πορεία μετεξέλιξης η ΔΗΜ.ΑΡ.

Τη μετεξέλιξη της ΔΗΜΑΡ προγραμματίζει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος-σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr-αναμένεται να προβεί ίσως και σήμερα σε σημαντική δήλωση για τη «συγκρότηση του προοδευτικού πόλου».

Ο Φ. Κουβέλης αναμένεται να αναφερθεί στα πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά της νέας παράταξης, που χαρακτηρίζει «σταθεροποιητικό πόλο» που θα διεμβολίζει το νέο δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρεμβαίνει και στην προσπάθεια του Ευ. Βενιζέλου να ανασυνθέσει την κεντροαριστερά παράταξη γύρω από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η συμπόρευση με τον Χάρη Καστανίδη και η συνάντηση στελεχών του κόμματος με τον Γιώργο Πεταλωτή δεν αποτελεί παρά την απαρχή κινήσεων του Φώτη Κουβέλη το επόμενο διάστημα.

Κινήσεις που αναμένεται να προκαλέσουν εντάσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, καθώς στελέχη ακόμα και της ηγετικής ομάδας κάνουν λόγο για απαρχή αμφισβήτησης του χαρακτήρα του κόμματος. Χαρακτηριστική ήταν στην κατεύθυνση αυτή η αντίδραση τριών μελών της ΕΕ για την απόφαση να μην συμμετέχουν τα στελέχη του κόμματος στις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης. «Μετά την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση, φοβόμαστε ότι η ΔΗΜΑΡ όλο και περισσότερο διολισθαίνει στο δρόμο της πεπατημένης του αριστερού αρνητισμού» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος και Σπύρος Λιβαδάς.

Πηγή: real.gr