Βαθμολογία

Τα καπνά της Ευρώπης σε ελληνικές αποθήκες

Την απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας Philip Morris να μετατρέψει τις καπναποθήκες Παπαστράτου στο Αγρίνιο σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού Ανατολικού τύπου, ανακοίνωσε σήμερα στην συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της Philip Morris Νίκος Θεοφιλόπουλος.

"Υποδεχόμαστε σήμερα μία μεγάλη, ουσιαστική, συμβολική επένδυση για τη χώρας μας, η οποία βοηθάει και στην εμπέδωση αυτής της ψυχολογίας, ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα.

Η Philip Morris, μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο, μετατρέπει τις αποθήκες της εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο σε ένα μοναδικό, πανευρωπαϊκό κέντρο logistics για καπνά Ανατολικού τύπου", είπε ο κ. Σαμαράς.

Υπενθύμισε ότι πριν από 6 μήνες, υπογράψαμε ένα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πολυεθνική εταιρεία, όπου θα αύξανε κατά 20% τις προμήθειές της σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.

"Αυτή η επέκταση των δραστηριοτήτων, μαζί με αυτήν την καινούργια επένδυση της Philip Morris, αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί μία ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία, την οποία την θεωρούμε, όπως καταλαβαίνετε, πολυσήμαντη", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

"Αυτή η επένδυση που θα κάνετε τώρα, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει διεθνείς μεταφορές προϊόντων εντός Ελλάδος. Σημαίνει υποστήριξη των εξαγωγών ενός κλάδου πολύ ισχυρού, με μεγάλη ζήτηση σε όλον τον κόσμο."

Όπως είπε ο υπουργός Γεωργίας, Αθανάσιος Τσαυτάρης η συγκεκριμένη εταιρεία, έχοντας συμφωνήσει να πάρει το 50% της ελληνικής παραγωγής σε Ανατολικού τύπου καπνά, άμεσα είχε επίπτωση στους μεταποιητές φύλλων καπνού στην Ελλάδα. Γνωρίζοντας λοιπόν οι μεταποιητές ότι έχουν σίγουρη τη διάθεση των προϊόντων τους, οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα γνωστά καπνομάγαζα, προχώρησαν άμεσα σε συμβόλαια με τους καπνοκαλλιεργητές. Δηλαδή βρήκαν μεγάλους παραγωγούς, βρήκαν ενώσεις και ομάδες παραγωγών, βρήκαν συνεταιρισμούς, έκαναν συμβολαιοποιημένη παραγωγή.

Πηγή: newsit.gr