Βαθμολογία

Στην Τερψιθέα ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

Το 7ο Super Cup της ΕΠΣΛ  μεταξύ των ομάδων Μαχητής Τερψιθέας (πρωταθλητής Α΄ τοπικής κατηγορίας περιόδου 2012-2013) και Δήμητρας Γιάννουλης (κυπελλούχος ΕΠΣΛ της ίδιας περιόδου), πέρασε πλέον στην ιστορία, είχε δε ιδιαίτερη χροιά καθότι διεξήχθη για πρώτη φορά στο ποδοσφαιρικό στολίδι της Λάρισας το AEL FC Arena, παρακολουθώντας την ούτως ή άλλως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση περισσότεροι από 300 θεατές.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Ο όχι και τόσο ικανοποιητικός αριθμός των θεατών, ο επίσημος χαρακτήρας που προσέδωσε στον τελικό η διοργανώτρια αρχή (ΕΠΣΛ), η παρουσία και το ενδιαφέρον κάλυψης της συνάντησης από πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης και τέλος η σοβαρότητα που επέδειξαν οι παίχτες και των 2 πλευρών, με τη μεγάλη ένταση τόσο στους πάγκους όσο και εντός αγωνιστικού χώρου, σε συνδυασμό πάντα με την δύναμη του αγώνα και την εν πολλοίς αντικειμενική διαιτησία, ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία που συνέθεσαν μια ομολογουμένως όμορφη εικόνα, η οποία άλλωστε αρμόζει στην προσπάθεια που γίνεται από όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού για την ανάδειξη του αθλήματος και σίγουρα αντανακλά στην περσινή πρωταγωνιστική πορεία των 2 μονομάχων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά δυνατά και γρήγορα με τον Μαχητή να είναι καλύτερος της Δήμητρας στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, οπότε οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την κατάσταση αγωνιστικά και πήραν στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων, μπαίνοντας δυνατά και στην επανάληψη και παίζοντας στα ίσα τον κατά μια κατηγορία μεγαλύτερο αντίπαλό τους. Οι 2 ομάδες μοιράσθηκαν φάσεις και εντυπώσεις στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, φθάνοντας δίκαια στο ισόπαλο λευκό αποτέλεσμα.

Η ίδια αγωνία παρατάθηκε και στην ημίωρη παράταση της συνάντησης, με την κούραση να βαραίνει όλο και περισσότερο τα πόδια των παιχτών, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα, υπέπιπταν σε εύκολα αλλά και επικίνδυνα φάουλ, οξύνοντας κάποιες στιγμές την μεταξύ τους ένταση, ευτυχώς χωρίς ακρότητες.

Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι και το 120΄, οδηγούμενες οι ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι.

ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα 3 πρώτα πέναλτι ευστόχησαν κατά σειρά οι ποδοσφαιριστές του Μαχητή Νικούλης, Μπουροζίκας και Μάτος, ενώ από την πλευρά της Δήμητρας, το πέναλτι του Φατούρα έπιασε ο Μπρέλας, ο Μαλαβιέζος σημάδεψε δοκάρι, σκόραρε στο 3ο χτύπημα ο Κοταρέλας και το 4ο πέναλτι του Μανάκα απέκρουσε ο Μπρέλας, κερδίζοντας τον αγώνα η ομάδα του Μαχητή με σκορ 3-1.

        Οι κύριες φάσεις της κανονικής διάρκειας του αγώνα καθώς και της ημίωρης παράτασης:

  • 3΄ : σουτ δυνατό του Μαλάκου από το ύψος της περιοχής, επανέφερε με τα χέρια τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο ο Γκικούδης.
  • 6΄ : ο Μάτος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει από κοντινή απόσταση, στέλνοντας με σουτ τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Γιάννουλης.
  • 15΄ : ο Νικούλης έβγαλε πλάγια σέντρα από δεξιά στον Μάτο, σουτ του οποίου αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκικούδη.
  • 16΄ : σε αντεπίθεση της Γιάννουλης, ο Πατσιωτός επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αποσοβώντας τον κίνδυνο ο Μπρέλας.
  • 36΄ : ο Κοταρέλας σούταρε προς την αντίπαλη εστία από πλάγια δεξιά θέση, μπλοκάροντας σταθερά ο Μπρέλας.
  • 39΄ : μακρινό ψιλοκρεμαστό φάουλ του Νικούλη, ανάγκασε τον Γκικούδη να κάνει βήμα προς τα πίσω και με τρόπο αποφασιστικό, να κατεβάσει με τα χέρια σταθερά τη μπάλα.
  • 44΄ : ο Κοταρέλας έβγαλε πάσα τακουνάκι στον Σπανό, ο οποίος σούταρε άμεσα, μπλοκάροντας τη μπάλα ο τερματοφύλακας του Μαχητή.
  • 45΄ : σε κόρνερ του Κοταρέλα από δεξιά, ο Πατσιωτός έπιασε κεφαλιά, αστοχώντας να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
  • 61΄ : ο Πατσιωτός επιχείρησε δυνατό εν κινήσει σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
  • 78΄ : πολύ καλή διπλή ενέργεια για τους παίχτες του Μαχητή με τους Μαλάκο και Τσιαντούλη, στη μικρή περιοχή της Δήμητρας, κατέληξε άκαρπη.
  • 88΄ : από καλή θέση ο Σπανός επιχείρησε χλιαρό σουτ στην αγκαλιά του Μπρέλα.
  • 91΄ : ο Πατσιωτός αστόχησε από κοντά με σουτ να σκοράρει.
  • 94΄ : όμορφο ανάποδο ψαλίδι του Μαλάκου στην περιοχή της Γιάννουλης, δεν είχε επιτυχή κατάληξη.
  • 102΄ : ο Μάτος σούταρε χλιαρά μέσα από τη μικρή περιοχή της Δήμητρας, αποκρούοντας ο Γκικούδης.
  • 106΄ : αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μολάς, για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε παίχτη της Γιάννουλης.
  • 119΄ : από πλάγια σέντρα του Μακανίκα, ο Πατσιωτός κέρδισε κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Διαιτητής του τελικού ήταν ο κ Αντώνης Ζήλος με βοηθούς τους κ Χρήστο Παπαδημητρίου και Απόστολο Καρακώστα, ενώ χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο κ Χρήστος Μαστοροδήμος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΑΧΗΤΗΣΤΕΡΨΙΘΕΑΣ:(Νίκος Σταυροθόδωρος):Μπρέλας, Ντούγκος,(46΄ Λιλολάρι), Παγκαρλιώτας(103΄ Μπουροζίκας), Αθανασίου, Φλώρος, Παυλόπουλος, Τσιαντούλης(82΄ Κορλός), Μολάς, Νικούλης, Μάτος, Μαλάκος.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης): Γκικούδης, Φατούρας, Μπαρούτας, Ζάρας (55΄ Θώμος), Τέγος, Εμμανουήλ, Μανάκας, Παναγιωτίδης (51΄ Μακανίκας), Σπανός (111΄ Μαλαβιέζος Ευγ.), Κωταρέλας, Πατσιωτός.

Τις απονομές των μεταλλίων και των κυπέλλων έκαναν οι διοικητικοί της ΕΠΣ κ Χρήστος Σκάρλος και Λευτέρης Γρηγοριάδης καθώς και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές της ΕΠΣ και στους παρατηρητές αγώνα κ Αγγελούλη Μάνθο και Γκανούρη Άρη , για την άψογη τέλεση των καθηκόντων τους.

Εκφράζοντας την άποψη του αθλητικού σάιτ (athleticlarissa), θεωρούμε ότι ο τελικός του Super Cap, κάθε χρόνο, πρέπει να διεξάγεται με τη λήξη της σεζόν στην οποία αναφέρεται, συμμετέχοντας οι πρωταθλητής και κυπελλούχος με το δυναμικό των παιχτών που μόχθησαν όλη την περίοδο, φθάνοντας στις ως άνω διακρίσεις και ακόμη αντανακλώντας η όλη προσπάθεια της ομάδας έτσι όπως διατέλεσε τη χρονιά που πέρασε και όχι όπως σχεδιάζεται για τη νέα περίοδο, στην οποία ενδεχομένως να έχουν αλλάξει (εκτός από τους ποδοσφαιριστές) διοικήσεις, προπονητές, δυνατότητες και φιλοσοφία του κάθε σωματείου.