Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα: Η Qatar Airways δίνει 100 εκατ. ευρώ

Η  Qatar Airways δίνει 100 εκατ. ευρώ για να διαφημίζεται στο Μουσείο του «Καμπ Νόου», τον ίσως Νο1 ποδοσφαιρικό τουριστικό προορισμό.
Η σχέση της Μπαρτσελόνα με το Qatar Foundation είναι γνωστή. Μέσω αυτού οι Καταλανοί τώρα θα έχουν διευρυμένη επαφή με το εν λόγω Εμιράτο, καθώς προχώρησαν σε ένα σούπερ οικονομικό deal με την Qatar Airways, το οποίο θα τους αποφέρει το εκπληκτικό ποσό των 100 εκατ. για μία τριετία. Συγκεκριμένα οι Καταλανοί θα εισπράξουν 30, 32 και 33,5 εκατ. αντίστοιχα και πέντε ακόμα σε μορφή μπόνους σε περίπτωση που σε αυτό το διάστημα κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ.
Το φοβερό σε αυτή τη συμφωνία είναι πως τα χρήματα θα τα πάρουν όχι για διαφήμιση στη φανέλα, αλλά έξτρα. Η αεροπορική εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να διαφημίζεται ευρέως στο «Καμπ Νόου» και πάνω απ' όλα στο Μουσείο του συλλόγου. Κάτι τέτοιο δεν έχει επιτρέψει ξανά η Μπαρτσελόνα που με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλλευτεί τον ποδοσφαιρικό τουρισμό που γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη στα μέρη της. Ισως να πρόκειται και για τον Νο1 σχετικό προορισμό στον κόσμο, με τη Μπάρτσα να το αξιοποιεί γεμίζοντας τα ταμεία της.

Πηγή: gazzetta.gr