Βαθμολογία

Σε καλό κλίμα η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΛ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Διόνυσος», η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού Λάρισας, παρόντος του προέδρου της κυρίου Ζήση Γρηγορίου.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΛ, κύριος Λευτέρης Γρηγοριάδης, που ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της θητείας αυτής της διοίκησης μειώθηκαν οι αποστάσεις για τις μικρότερες κατηγορίες, με τον καταρτισμό ομίλων, μέτρο που βοήθησε αρκετά στην μείωση των εξόδων για τα σωματεία. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας των μικρών ποδοσφαιριστών, αλλά και των τμημάτων υποδομής, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την διοργάνωση του τελικών του Κυπέλλου, που γίνονται στο AEL FC ARENA και έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπως επίσης και το παιχνίδι του Super Cup της Ένωσης. Κατά το τέλος της ομιλίας του, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό, αλλά και τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Από την άλλη, ο κύριος Ζήσης Γρηγορίου, αφού ευχαρίστησε τους διαιτητές και τους γιατρούς για την συνεργασία τους, έκανε λόγο για την συνεργασία που είχε πέρυσι η Ένωση με το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Απολλώνιο» και στην συνέχεια έθεσε ως θέμα στην Γενική Συνέλευση, την έγκριση ή όχι της συνέχισης αυτής της συνεργασίας. Όπως έγινε γνωστό, στην συνεργασία αυτήν, εντάσσονται όλα τα σωματεία, με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στις επαρχίες Ελλασσόνας και Φαρσάλων, τα οποία θα συνεργαστούν με τοπικούς γιατρούς, λόγω της απόστασης. Επιπλέον, τόνισε ότι η Ένωση θα κάνει ότι μπορεί, ούτως ώστε οι ομάδες να μην επιβαρυνθούν καθόλου με τα έξοδα αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών, αλλά αυτό εξαρτάται από την Πολιτεία και το αν θα δώσει επιχορηγήσεις. Τελικά, εγκρίθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους παράγοντες(περίπου 20 σωματεία) η συνέχιση της συνεργασίας με το εν λόγω κέντρο αποκατάστασης.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της συνέλευσης, από φέτος οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν ακόμη έναν ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια της μεταγραφικής σεζόν του Ιανουαρίου, γεγονός που αυξάνει τις μεταγραφές από δύο σε τρεις.