Βαθμολογία

Μπαίνουν εισαγγελείς στο κτίριο της ΕΡΤ

Θα υπάρξει έξωση των εργαζομένων από το κτίριο της ΕΡΤ; Αυτό το ερώτημα φέρεται, σύμφωνα με τον "Βηματοδότη", να απασχολεί την κυβέρνηση. Η περίπτωση να αποσταλούν τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο έχει αποκλειστεί, όπως την έχει αποκλείσει και ο αρμόδιος υπουργός κ. Παντελής Καψής. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην κυβέρνηση προσανατολίζονται σε άλλη λύση.

Αντί να πάνε τα ΜΑΤ να διώξουν τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, θα πάνε οι εισαγγελείς. Η κυβέρνηση θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εν όψει και των εξελίξεων του Σεπτεμβρίου, αλλά και για ακόμη έναν λόγο: άρχισαν να εμφανίζονται εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν στη ΔΤ και τα χρήματα αυτή την περίοδο είναι... χρυσάφι.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, επιμένει ότι δεν αναγνωρίζει την παρούσα μεταβατική κατάσταση, ούτε αυτή που θα προέλθει, δηλαδή της ΝΕΡΙΤ, καθώς και ότι δεν πρόκειται τα στελέχη του να μετέχουν σε πάνελ της ΔΤ. Και κυρίως πως μόλις γίνει κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει όλους τους υπαλλήλους της ΕΡΤ που απολύθηκαν, ακόμη και αυτούς που τώρα προσελήφθησαν.