Βαθμολογία

Φιλική ήττα για τον Οικονόμο

Κατά τη φιλική ρεβάνς με τα Τρίκαλα, αυτή τη φορά στο γήπεδο της Φαρκαδώνας, ο Οικονόμος ηττήθηκε ξανά με το ίδιο σκορ (2-1) από την αντίπαλη ομάδα. Οι παίχτες της Τσαριτσάνης παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έδειξαν σαφώς καλύτερη εικόνα από όλα τα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια (3) και ήταν σίγουρα πιο ουσιαστικοί, παρότι δεν δημιούργησαν πολλές τελικές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έδειξαν σοβαρό και αξιόλογο σύνολο με σημαντικές εφεδρείες, κάτι το οποίο αποτελεί όπλο στα χέρια του έμπειρου τεχνικού Ζόραν Μπάμποβιτς, για την παραπέρα πορεία της ομάδας των Τρικάλων.

Ο Οικονόμος άνοιξε το σκορ στο 35΄  με πλασέ του Φτίκα, ύστερα από λάθος ενέργεια του τερματοφύλακα Ψωμιάδη και δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο ακόμη 2 σημαντικές ευκαιρίες με κεφαλιά του Φτίκα στο 19΄, αποκρούοντας τη μπάλα σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας και μακρινό δυνατό σουτ του Καρακώστα στο 31΄ όταν και πάλι με δύσκολη προσπάθεια ο Ψωμιάδης απέκρουσε με τα χέρια σε κόρνερ. Στο 85΄ σημειώθηκε η καλύτερη φάση του αγώνα με ατομική ενέργεια υπό δοκιμή παίχτη της Τσαριτσάνης, που όμως δεν είχε επιτυχή κατάληξη.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρυθμό στην επανάληψη και ανέλαβαν πρωτοβουλίες ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 60΄ με κοντινό πλασέ του Νεμάνια, ύστερα από συνδυασμένη ενέργεια των Τεντολούρη και Γέφτιτς. Ό ίδιος παίχτης (Νεμάνια) σκόραρε και στο 82΄ με εύκολο πλασέ, μετά από πάσα του Ηλία, διαμορφώνοντας τα Τρίκαλα το τελικό αποτέλεσμα σε 2-1.

Στις δηλώσεις των προπονητών ο τεχνικός των Τρικάλων Ζόραν Μπάμποβιτς ανέφερε πως η ομάδα του χρειάζεται ακόμη δουλειά μέχρι να φθάσει στο επιθυμητό σημείο ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ποδόσφαιρο, καθώς οι στόχοι είναι υψηλοί. Είπε ακόμη πως οι 4 Σέρβοι κάνουν τη διαφορά και πως είναι γενικά ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των παιχτών. Έδωσε επίσης τα εύσημα στην Τσαριτσάνη για την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε στο παιχνίδι.

Από την πλευρά του Οικονόμου ο προπονητής Κώστας Κατσάρας δήλωσε πως η ομάδα του έπαιξε μέτριο ποδόσφαιρο, έχοντας καλή αμυντική λειτουργία. Οι παίχτες είπε δεν κράτησαν τη μπάλα όσο χρειάζονταν ούτως ώστε να δημιουργήσουν πιο πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι. Στόχος του Οικονόμου ανέφερε πως είναι η παραμονή, λέγοντας επί πλέον ότι τα Τρίκαλα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Τζοφώλης, Κουραντάς και Τζανής του συνδέσμου Τρικάλων.

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ 1963 (Ζόραν Μπάμποβιτς): Ψωμιάδης, Ηλίας, Φορτούνης, Στάμος, Μούτσιος, Κολλά, Ντίβανες, Αλεξάντερ, Ιωαννίδης, Μπόντε, Ντέντοβιτς. Στο β΄ μέρος αγωνίσθηκαν και οι Λαφαζάνης, Γιαννούλας, Δρύς, Τεντολούρης, Σίμοβιτς, Νεμάνια, Γιέφτιτς, Κεφαλάς, Βουκέλια, Κλαπανάρας, Μπότης.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας Π., Πρικάκης, Κουρδής, Καρακώστας, Κολιός, Κουμπούρας, Καλπίας, Τόλιος, Καραγκούνης, Σκλάβος, Φτίκας. Αγωνίσθηκαν στο β΄ μέρος και οι Γούπος, Παναγιώτου Διον., Παναγιώτου Ανδρέας, Μπαμπάλης, Σιαφαρίκας, Κωστούλας, Χάμος, Μπέλτσιος και 2 υπό δοκιμή παίχτες.

Επόμενο φιλικό για τον Οικονόμο την Παρασκευή 23/8 με τη Δήμητρα Γιάννουλης εκτός και για τα Τρίκαλα το Σάββατο 24/8 με τον Τύρναβο, στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων.

Από τις ανθρώπινες στιγμές της αναμέτρησης, υπήρξε η θύμηση από την πλευρά του πατέρα κ Θεοδώρου Νίκου, που είναι ο γενικός αρχηγός και παράλληλα ο φροντιστής της ομάδας της Φαρκαδώνας, μιλώντας στους φιλοξενούμενους ανθρώπους του Οικονόμου, ερωτηθείς για το μνημείο στο μέσον του γηπέδου, ότι αφορά τον αδικοχαμένο από αυτοκινητιστικό δυστύχημα γιο του Κώστα, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 34 ετών ενώ ήταν ακόμη ποδοσφαιριστής στην αγαπημένη του ομάδα της Φαρκαδώνας.