Βαθμολογία

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Λ. (19/8)

Υπό την προεδρία του κ. Ζήση Γρηγορίου συνεδρίασε χθες το βράδυ στα γραφεία της ΕΠΣΛ το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, στην πρώτη του συνεδρίαση για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2013 - 2014 και συζήτησε - αποφάσισε για τρέχοντα του τοπικού ποδοσφαίρου θέματα. Μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν:

Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου

Έγιναν ομόφωνα δεκτές οι εισηγήσεις του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Λευτέρη Γρηγοριάδη για τροποποιήσεις της προκήρυξης που αφορούν τον προβιβασμό και υποβιβασμό των ομάδων ανά κατηγορία, τη διάθεση των καθαρών εισπράξεων του SUPER CUP στο Ταμείο Αρωγής της Ένωσης, τη μείωση του χρηματικού προστίμου που επιβάλλεται σε ομάδες που δεν προσέρχονται να αγωνιστούν σε αγώνα πρωταθλήματος κ.ά.

Ο αγώνας Super Cup της φετινής περιόδου

Ο αγώνας Super Cup της φετινής περιόδου μεταξύ των περυσινών, πρωταθλητή «Μαχητής» Τερψιθέας και κυπελλούχου «Δήμητρα» Γιάννουλης, θα διεξαχθεί στο F.C. ARENA, την Πέμπτη 29 Αυγούστου και ώρα 17.00΄, οι δε καθαρές εισπράξεις του θα διατεθούν στο Ταμείο Αρωγής Αναξιοπαθούντων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Την προσεχή Δευτέρα, 26 Αυγούστου και ώρα 13.30΄, στα γραφεία της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μεταξύ των εκπροσώπων των δύο ομάδων (εκπρόσωπος διοίκησης, προπονητής, αρχηγός ομάδας) και θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα.

Δικαιολογητικά για έκδοση δελτίων αλλοδαπών παικτών

Η ΕΠΟ με έγγραφό της προς όλες τις Ενώσεις κάνει γνωστό ότι για την ολοκλήρωση μεταγγραφών, επανεγγραφών και πρώτων εγγραφών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, καθώς και για τις ανανεώσεις παλιών δελτίων αλλοδαπών, δεν είναι πλέον αποδεκτό το αντίγραφο αίτησης για έκδοση άδειας παραμονής, αλλά αντίγραφο αυτής καθαυτής της άδειας παραμονής του ποδοσφαιριστή, νόμιμα επικυρωμένο, όπως ακριβώς ορίζεται στο άρθρο 4 παρ. 1 του Παραρτήματος Β΄ του Κανονισμού Ιδιότητας - Μετεγγραφών.

Επίσης ως νομιμοποιητικό έγγραφο της παραμονής αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, δεν θα γίνεται δεκτό αντίγραφο της αίτησης για χορήγηση Πολιτικού ασύλου, αλλά μόνο αυτό καθαυτό το έγγραφο με το οποίο παρέχεται Πολιτικό άσυλο από τις αρμόδιες Αρχές.

Ως εκ τούτου θα απορρίπτεται όποιο δελτίο υποβάλλεται προς έκδοση στο αρμόδιο Τμήμα Μητρώου Δελτίων και δεν πληροί τις ως άνω προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Έκδοση προσωρινών δελτίων ποδοσφαιριστών για ηλικίες 7-10 ετών

Από την ΕΠΟ θεσμοθετήθηκε  η έκδοση «προσωρινού δελτίου» ποδοσφαιριστή, που αφορά αποκλειστικά τις ηλικίες εφτά - δέκα (7 - 10) ετών.

Το παράβολο έκδοσης του προσωρινού δελτίου ορίζεται στο ποσό των 10 ευρώ, όταν το δελτίο αυτό εκδίδεται υπέρ ομάδας που αγωνίζεται σε τοπικές ή εθνικές κατηγορίες.

Για την έκδοση προσωρινού δελτίου υπέρ ιδιωτικών ακαδημιών ή σχολών εκμάθησης, που δεν αγωνίζονται σε τοπικέ ή εθνικές κατηγορίες, το ποσό του παράβολου έκδοσης ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ.

Οι ποδοσφαιριστές που εκδίδουν προσωρινό δελτίο καθίστανται αυτομάτως ελεύθεροι με τη συμπλήρωση του δέκατου έτους της ηλικίας τους.

Ως ημερομηνία γέννησης όσων αναφέρονται σ΄ αυτή την κατηγορία, θεωρείται ή 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Όσοι ποδοσφαιριστές αυτής της κατηγορίας μένουν ελεύθεροι και δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στην ομάδα που ανήκαν, εκδίδουν κανονικό δελτίο αθλητικής ιδιότητας στη νέα ομάδα τους. Όσοι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας αυτής επιθυμούν να συνεχίσουν και μετά τη συμπλήρωση του δέκατου έτους στην ομάδα που ανήκουν, επανεκδίδουν κανονικό δελτίο αθλητικής ιδιότητας.