Βαθμολογία

Ένα στα τρία παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Εν μέσω κρίσης στον «αέρα» κινδυνεύουν να βρεθούν 31.000 οικογένειες που αν και πληρούν τα κριτήρια δεν θα μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς καθώς ο προϋπολογισμός του προγράμματος του ΕΣΠΑ δεν επαρκεί.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς από την επεξεργασία των αιτήσεων που συνολικά έφτασαν τις 96.850 βρέθηκε ότι 91.153 παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις. Ωστόσο τα 150 εκατομμύρια που είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος δεν επαρκεί να καλύψει το σύνολο των παιδιών με αποτέλεσμα 31.153 παιδιά να βρεθούν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Ο κ. Ασκούνης με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Μιχελάκη ενημέρωνε για το πρόγραμμα και για την ανάγκη διάθεσης επιπλέον 75 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των ελληνικών οικογενειών που πλήττονται μεταξύ άλλων από την κρίση.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ανέφερε ότι ήδη έχει απευθύνει σχετική επιστολή για το θέμα αυτό προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας», με την οποία επισημαίνει την «επιτακτική ανάγκη αύξησης» των κονδυλίων για την πράξη «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» κατά 75 εκατ. ευρώ, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Μιχελάκης μεταξύ άλλων τονίζει ότι ««καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για αναζήτηση πόρων, προκειμένου να μην αποκλειστούν από τις πολύτιμες υπηρεσίες του παραπάνω προγράμματος παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε αυτές τις δομές».

Σημειώνεται ότι στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε ζητήσει την αύξηση των κονδυλίων προκειμένου να καλυφθούν και οι αιτήσεις για ακόμη 31.000 παιδιά, που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές τη νέα σχολική περίοδο και πως σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία, τα οποία παραθέτει ο κ. Ασκούνης, με την υπάρχουσα χρηματοδότηση των 150 εκατ. ευρώ επαρκεί μόνο για την κάλυψη των δύο τρίτων των αιτήσεων, δηλαδή 60.000 θέσεις και όχι 91.000 που θα έπρεπε να ενταχθούν.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ασκούνης, για να γίνει δυνατή η ένταξη όλων των παιδιών στο πρόγραμμα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος πρέπει να διαμορφωθεί στα 225 εκατ. ευρώ, ώστε να καλύψει όλες τις αιτήσεις. Την Τρίτη τα προσωρινά αποτελέσματα - Όλη η διαδικασία των ενστάσεων

Οι Πίνακες κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων και οι Πίνακες των μητέρων που απορρίφθηκαν θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες www.eetaa.gr την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Οι μητέρες θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις εγγράφως είτε με fax είτε με e-mail στο miteresenstaseis@eetaa.gr αλλά και ταχυδρομικώς. Η διαδικασία των ενστάσεων διαρκεί τρεις μέρες από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι.

Στο έντυπο της ένστασης θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ο λόγος για τον οποίο υποβάλλεται η ένσταση και φυσικά θα συνοδεύεται από το απαιτούμενο δικαιολογητικό. Ενστάσεις ασαφείς ή δικαιολογητικά χωρίς έντυπο ένστασης, δεν θα γίνονται αποδεκτά. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευθούν στο eetaa.gr την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Πηγή: newpost.gr