Βαθμολογία

«Η τρόικα πιέζει για μείωση 32% των μισθών»

Ως προσπάθεια για τη διάσωση της κλαδικής σύμβασης των εργαζομένων στο εμπόριο, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, την πρότασή του για μειώσεις μισθών 13%, υποστηρίζοντας πως η τρόικα πιέζει για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις.

Μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι η τρόικα, «που ανακατεύεται παντού», πιέζει για μειώσεις μισθών στο λιανεμπόριο της τάξης του 32% και υποστήριξε ότι με την πρόταση του προσπαθεί να σώσει την κλαδική σύμβαση. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ πρότεινε να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από 863 σε 751 ευρώ, όσο ήταν δηλαδή και πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου.

«Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή μια τέτοια πρόταση», είπε από την πλευρά του γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς προωθεί συμβιβαστική λύση με μειώσεις μισθών λίγο κάτω από 10%. «Αν θέλουν οι εμποροϋπάλληλοι ας υπογράψουν με τους εστιάτορες, ας υπογράψουν με την ΓΣΕΒΕΕ», ήταν το σχόλιο του κ. Κορκίδη.

Πηγή: In.gr