Βαθμολογία

Εξαπατούσαν τους επισκέπτες με ζώα «μαϊμού»

Απομιμήσεις ζώων παρουσίαζαν στους επισκέπτες οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου «Το Πάρκο του Λαού της Λουοχέ» στην επαρχία Ξενάν, στην Κίνα, οι οποίοι βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την κατηγορία της εξαπάτησης.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι πήραν ένα τσοπανόσκυλο του Θιβέτ, το οποίο έχει μεγάλο τρίχωμα και μεγάλη χαίτη σαν αυτή του λιονταριού, και έβαλαν το σκυλί να κάνει το αφρικανικό λιοντάρι.

Οι επισκέπτες μη έχοντας δει ποτέ του αφρικανικό λιοντάρι, ίσως μάλιστα ούτε και στην τηλεόραση, θεωρούσαν ότι αυτό που έβλεπαν ήταν όντως λιοντάρι. Η απάτη όμως αποκαλύφθηκε όταν, μια μέρα, το «λιοντάρι» αντί να βρυχάται άρχισε να γαβγίζει.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της επαρχίας όπου μετά από εξετάσεις ανακάλυψαν την όλη απάτη. Οι υπεύθυνοι τώρα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόστιμο αλλά και αρκετούς μήνες φυλάκισης.

Μάλιστα όπως είπαν υπεύθυνοι των κτηνιατρικών υπηρεσιών εντοπίστηκαν και άλλες απάτες με διάφορα ζώα. Όπως για παράδειγμα σε κλουβί που έπρεπε να υπήρχαν φίδια υπήρχαν δύο μεγάλα ποντίκια, ενώ στο κλουβί της λεοπάρδαλης υπήρχε μία…αλεπού!