Βαθμολογία

Μουντιάλ είτε απευθείας, είτε μέσω πλέι οφ

Την πεποίθησή του πως η Εθνική θα βρίσκεται στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε απευθείας, είτε μέσω των πλέι οφ εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, που έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της γαλανόλευκης στη φιλική νίκη με 2-0 επί της Αυστρίας
Ο πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως είδε αρκετά από αυτά, που δούλεψαν οι διεθνείς στις προπονήσεις, επεσήμανε πως βλέπει έτοιμη την ομάδα για τα επίσημα του Σεπτεμβρίου με Λιχτενστάιν και Λετονία, αλλά ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η σκληδή δουλειά.
"Τα πράγματα πήγαν γενικά αρκετά καλά. Αυτά που ήθελα να δω σε κάποιον βαθμό τα είδα. Ήθελα να δω βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι διατηρώντας το πάθος, τη μαχητικότητα και τη διάθεση. Μπορώ να πω ότι είδα κάποιους συνδυασμούς και αυτοματισμούς που είχαμε δουλέψει στις δύο τελευταίες προπονήσεις, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και δεν πρέπει να χάνουμε μπάλες χωρίς να υπάρχει πίεση", δήλωσε.
Όσο για τη συνέχεια των προκριματικών και τον πιο εφικτό στόχο των μπαράζ, είπε: "Δεν μπορώ να πω ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε τα μπαράζ. Νιώθουμε έτοιμοι για τα ματς του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, ώστε να πάρουμε τις τέσσερις νίκες που θέλουμε. Αν χρειαστεί να πάμε στα play offs ή όχι θα το δούμε. Έχω πίστη πως μπορούμε να είμαστε είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο στο Μουντιάλ. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. Δεν πρέπει να πιστέψουμε πως είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου, αλλά να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο".
Τέλος, για την πρόκληση της συμμετοχής στο Μουντιάλ ανέφερε: "Αυτός είναι ο στόχος που είχαμε θέσει από τη στιγμή που ανανέωσα. Έμεινα λόγω του σεβασμού απέναντι στην ομοσπονδία και τους παίκτες. Πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε, αλλά για να το πετύχουμε πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά".