Βαθμολογία

Άγνωστοι έκλεψαν το αναπηρικό αμαξίδιο κολυμβητή

Έκκληση στους κλέφτες που τού πήραν το ειδικά κατασκευασμένο αναπηρικό καροτσάκι του απηύθυνε σήμερα ο Φιλίπ Κρουαζόν, ο διάσημος Γάλλος που αν και ακρωτηριασμένος και στα τέσσερα άκρα κατάφερε να διασχίσει, κολυμπώντας τη Μάγχη.

«Δεν έκλεψαν μόνο το καροτσάκι, μού στέρησαν την αυτονομία μου», είπε ο Κρουαζόν, ο οποίος έχασε τα χέρια και τα πόδια του το 1994, σε ηλικία 26 ετών, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία. Η κλοπή έγινε ενώ ο Γάλλος κολυμβητής και η οικογένειά του βρίσκονταν σ' ένα σπίτι στη βόρεια Γαλλία. Οι δράστες έκλεψαν ένα τρέιλερ που ήταν σταθμευμένο απ' έξω και μέσα σε αυτό υπήρχε το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο του Κρουαζόν, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

«Κρατήστε το τρέιλερ ως δώρο, αφού αυτό φαίνεται ότι θέλατε, αλλά δώστε μου πίσω το αμαξίδιο» είπε, απευθυνόμενος στους κλέφτες, μέσω του καναλιού France 3 της δημόσιας τηλεόρασης ο Κρουαζόν. Το 2010 ο 45χρονος Γάλλος διέσχισε τη Μάγχη χρησιμοποιώντας ειδικά κατασκευασμένα προσθετικά άκρα για να κολυμπάει. Έχει επίσης διασχίσει κολυμπώντας τα στενά του Γιβραλτάρ, μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, καθώς και τον Κόλπο της Άκαμπα που χωρίζει την Αίγυπτο από την Ιορδανία.

Πηγή: ΑΠΕ