Βαθμολογία

«Δεν υπάρχουν πρόσωπα όταν μιλάμε για την ΑΕΛ»

Το νέο «αφεντικό» της ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Πλεξίδας, μίλησε στον Sentra 103,3 για τα σχέδιά του αναφορικά με την «Βασίλισσα» του κάμπου. Ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην τεχνικού του Πανιωνίου, Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, αναγνώρισε το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε και επεσήμανε ότι προτεραιότητά του είναι να αγωνιστούν οι «βυσσινί» τη νέα σεζόν, στη Football League 2, στο «AEL FC ARENA». Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς αισθάνεται: «Είναι πολύ μεγάλο το όνομα και πολύ το βάρος που μου έδωσαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι. Για πρώτη φορά στη Λάρισα έχει γίνει ο Ερασιτέχνης όπως πρέπει και για πρώτη φορά αναλαμβάνει κάποιος την ομάδα μέσω ψηφοφορία από τον κόσμο της AΕΛ».

Για την προσπάθεια που θα κάνει να ανεβάσει την ομάδα: «Γι' αυτό βρίσκομαι στη Λάρισα. Εχω ξαναασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, εκεί υπήρχε το όνομα Πλεξίδας που έτρεχε τα Τρίκαλα. Εδώ υπάρχει το όνομα ΑΕΛ που θα το τρέξει ο Πλεξίδας. Δεν υπάρχουν πρόσωπα όταν μιλάμε για ΑΕΛ, είναι όπως μιλάμε για ΑΕΚ, Ολυμπιακό».

Για το πώς τον δέχθηκαν επειδή δεν είναι Λαρισαίος: «Δεν είναι εύκολο, αλλά πίστεψαν στο πρόσωπό μου και αυτό είναι το μεγαλύτερο βάρος που μου έχουν δώσει. Οι φίλαθλοι μου έδωσαν την ομάδα, με ψηφοφορία ανοικτή, με ψηφοφορία απέναντι σε Λαρισαίους επιχειρηματίες».

Για τα χρέη που έχει πλέον η ομάδα: «Η ομάδα ξεκινάει από το `ζερό'. Ξεκινά από τον Ερασιτέχνη, απλά έχουν μπει κάποιες εγγυήσεις δικές μου προς τον Ερασιτέχνη. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Το ποσό είναι δυσβάσταχτο που ζητούν για εγγύηση. Μιλάμε για 150.000 ευρώ. Εχουν δρομολογηθεί τα πράγματα. Και τα ζητούν μετρητά».

Για το πρότζεκτ του και πώς τους έπεισε: «Ότι η ΑΕΛ θα είναι σε ένα, σε δύο ή σε τρία χρόνια στην Super League δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς. Αυτά βγαίνουν μέσα από το γήπεδο. Πιστεύω ότι το όνομα που λέγεται ΑΕΛ και είναι στη Γ' Εθνική, όπως και η ΑΕΚ, αυτά είναι περαστικά. Πιστεύω την επόμενη χρονιά θα είμαστε μια κατηγορία πάνω. Δεν εγγυήθηκα κάτι συγκεκριμένο, αλλά ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για το όνομα της ΑΕΛ».

Για το αν ισχύει ότι ήταν σε επαφές με τον Πηλαδάκη για να πάρει την ομάδα στη Football League: «Ναι, ισχύει. Είχα συναντήσει τον κ. Πηλαδάκη αλλά τα χρέη της ήταν πολύ δυσβάσταχτα. Δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει βιώσιμη. Δεν θα ήθελα να μπω σε αναφορές για το πόσο ήταν το ποσό, μιας και αφορά άλλον πρόεδρο».

Για το αν η ΑΕΛ θα παίζει στο «AEL FC ARENA» ή θα γυρίσει στο «Αλκαζάρ»: «Αυτές είναι διαπραγματεύσεις που θα γίνουν από την επόμενη μέρα. Είναι δύσκολη εβδομάδα, μιας και είμαστε σε εβδομάδα Δεκαπενταύγουστου. Το δεδομένο για μένα είναι να παίξει στο AEL FC ARENA. Η διαπραγμάτευση είναι με τον κ. Πηλαδάκη. Διαφορετικά υπάρχει το Αλκαζάρ, που θέλει μερικές τροποποιήσεις οι οποίες θα γίνουν. Ετσι κι αλλιώς ξεκινήσαμε τις εργασίες, είτε παίξουμε είτε όχι, για να είναι ως προπονητικό κέντρο».

Για προπονητή και μεταγραφές: «Προπονητή μπορώ να πω επειδή ανακοινώθηκε. Είναι ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος είναι ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου ο οποίος σώθηκε. Η επιλογή μου είναι σε νέα άτομα που θα μπορούν να έχουν μέλλον, γι' αυτό τον επέλεξα. Οσο για ποδοσφαιριστές, θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα και στις 23 του μήνα η ομάδα φεύγει για το βουνό».

Για το αν θα υπάρχουν «καλά» μεταγραφικά ονόματα: «Δεν μπορείς να λέγεσαι ΑΕΛ και να έχεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι καλά ονόματα. Όλα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ίσως και από αύριο στο σάιτ».

Για το πόσο έχει αγκαλιάσει ο κόσμος την κίνησή του: «Το αγκάλιασμα της κίνησης φαίνεται από την ψηφοφορία του κόσμου. Οσο περνούν οι μέρες και θα δουν ότι κάτι αλλάζει, και αυτοί που ήταν απέναντι θα έρθουν κοντά. Πιστεύω στη βοήθεια και στα διαρκείας, γιατί η ΑΕΛ έχει φιλάθλους και προσδοκεί ο καθένας τη βοήθεια από τα διαρκείας και τις χορηγίες».