Βαθμολογία

«ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Για την ανάληψη της διοίκησης της ΑΕΛ, την ενδυνάμωσή της και την ταχεία επάνοδό της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Χώρας

Προς το               Λάρισα 9 Αυγούστου 2013

Διοικητικό Συμβούλιο

της ΑΕΛ 1964

          ΛΑΡΙΣΑ

Κύριε Πρόεδρε

Καταθέτουμε γραπτώς την επενδυτική μας πρόταση για την ανάληψη της διοίκησης της ανδρικής ομάδας της ΑΕΛ 1964, προκειμένου αυτή να τεθεί σε γνώση και έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα σε ξενοδοχείο της πόλης μας.

Πριν αναφερθούμε στο πλαίσιο των προϋποθέσεων - προδιαγραφών της Κίνησής μας και στην αμέριστη θέλησή της να αναλάβει τα «ηνία» της αγαπημένη μας ΑΕΛ, προκειμένου να την οδηγήσει και πάλι στην κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία της Χώρας μας, θέση που δικαιωματικά της ανήκει, θα θέλαμε να κάνουμε μια σύντομη παρουσίαση των μελών που την απαρτίζουν και που όλα διακατέχονται από υπερβολική αγάπη για την θρυλική των Λαρισαίων ομάδα, την ΑΕΛ.

Είμαστε όλοι μας Λαρισαίοι στην καταγωγή επιχειρηματίες, που δραστηροποιούμαστε πολλά χρόνια στον Νομό Λάρισας και πάντοτε, σαν φίλαθλοι, στηρίζαμε τις προσπάθειες της ΑΕΛ, στις «καλές» και στις «κακές» περιόδους της.

Στο ξεκίνημα αυτής της «Κίνησης» δώσαμε βροντερό «παρών» οι παρακάτω αναφερόμενοι:

-         ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Φαρμακοποιός

-         ΜΟΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, διεθνής ποδοσφαιριστής

-         ΨΥΡΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, επιχειρηματίας

-         ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, επιχειρηματίας

-         ΒΡΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, επιχειρηματίας

-         ΓΚΟΒΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, εργολάβος

-         ΓΚΟΥΝΕΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, επιχειρηματίας

-         ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ, Πρόεδρος ΕΠΣΛ

-         ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, επιχειρηματίας

-         ΤΣΑΓΓΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Ιατρός

Όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι έχουν την προφορική, μέχρι στιγμής, στήριξη του Δημάρχου Λαρισαίων κ. ΚΩΝ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ, ενώ στις τάξεις της Κίνησης πολύ σύντομα θα προστεθούν και πολλοί άλλοι Λαρισαίοι επιχειρηματίες, που ο λίγος χρόνος για την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΛ 1964, δεν τους επέτρεψε να βεβαιώσουν το έντονο ενδιαφέρον τους.

Στα πλαίσια των προϋποθέσεων - προδιαγραφών που μας ζητάτε, έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

1.    Ορισμός προϋπολογισμού: Το ποσό που προϋπολογίζουμε είναι της τάξης των 450.000 ευρώ

2.    BUSSINESS PLAN - μακροπρόθεσμοι στόχοι - οργανόγραμμα: Ο προγραμματισμός μας είναι να επανέλθει η ομάδα μας στο συντομότερο χρονικό διάστημα στην Super League, με μάξιμουμ του χρόνου αυτού τα 4 χρόνια. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός η ομάδα μας θα πρέπει να βασιστεί κυρίως σε ποδοσφαιριστές του Νομού και σε μια συνεχόμενη συνεργασία με όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της ποδοσφαιρικής μας Ένωσης, πάνω σε υγιείς βάσεις, χωρίς χρέη και με ποδοσφαιριστές που δεν θα αλλάξουν ανά εξάμηνο και σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Από τώρα ζητούμε τη συνεργασία των προέδρων των ερασιτεχνικών σωματείων του Νομού και ιδιαίτερα της ΕΠΣΛ, ενώ στις προθέσεις μας είναι να δοθεί σε κάθε εκπρόσωπο των ερασιτεχνικών σωματείων από 1 εισιτήριο διαρκείας τιμής ένεκεν για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο του Νομού μας. Μαζί τους θα επιχειρήσουμε και θα έχουμε τακτικές συναντήσεις για ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων.

Σαν έδρα μας θα χρησιμοποιήσουμε το ιστορικό Αλκαζάρ, γιατί το θεωρούμε το πλέον κατάλληλο για την κατηγορία που θα αγωνιστεί φέτος η ομάδα μας, Για τη χρήση του F.C. ARENA, θα αποφασίσουμε όταν θα λυθούν και εκλείψουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν σήμερα με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, και αφού η ομάδα μας ανέβει στην παραπάνω κατηγορία. Άλλωστε, η χρήση του FC ARENAτη φετινή χρονιά απαιτεί υπέρογκα έξοδα, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την άμεση ανάταση της ομάδας μας, αφού πάνω απ΄ όλα σ΄ αυτό στοχεύουμε.

Στους στόχους μας είναι και η δημιουργία «θυγατρικής» ομάδας της ΑΕΛ στην πόλη μας, στην οποία θα προωθούνται και θα χρησιμοποιούνται αγωνιστικά ταλέντα της ΑΕΛ, που δεν μπορούν στην παρούσα φάση να προσφέρουν στην α΄ ομάδα.

3.    Μοντέλο διοίκησης: Προτείνουμε τη δημιουργία ενός διοικητικού συμβουλίου. 5 μέλη του οποίου θα προέρχονται από την Κίνησή μας, ενώ σ΄ αυτό θα συμμετέχουν 1 ή 2 άτομα από την ερασιτεχνική ΑΕΛ 1964, που θα μπορούν να ελέγχουν το οικονομικό σκέλος διοίκησης και να μην υπάρχουν ενδοιασμοί για τη δημιουργία χρεών.

Η ομάδα θα πλαισιωθεί από προπονητές για όλα τα τμήματα, βοηθούς προπονητών, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, γιατρό και όλο το απαιτούμε δυναμικό για σωστή και υγιή ανάπτυξη του σωματείου.

Πρόθεσή μας είναι να ζητήσουμε τη βοήθεια όλων των παλαιμάχων παικτών της ιστορικής ΑΕΛ, από όποιο πόστο μπορεί ο καθένας τους να προσφέρει.

4.    Συμφωνούμε στην άμεση κατάθεση του κεφαλαίου των 100.000 ευρώ, το μισό του οποίου (50.000)  θα παραμένει με μορφή εγγυητικής επιστολής μέχρι τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου για την κάλυψη πιθανών οφειλών που θα παρουσιαστούν και το άλλο μισό (50.000) θα είναι για άμεση χρησιμοποίηση για τη λειτουργία της ομάδας. Όλο τον προϋπολογισμό για τη λειτουργία όλων των τμημάτων του σωματείου θα την αναλάβει η συγκεκριμένη διοίκηση. Όσον αφορά το ποσοστό του 10% για την ερασιτεχνική ΑΕΛ, το οποίο πλέον δεν υφίσταται, αργότερα και ανάλογα με τα έσοδα της ομάδας θα προβλεφθεί κάποιο ποσό για την ενίσχυση της για τις ανάγκες της ερασιτεχνικής ομάδας.

5.    Προπονητήριο: Έχουμε έλθει ήδη σε επαφή με τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Τζανακούλη που μας υποσχέθηκε την άμεση εξεύρεση προπονητηρίου για όλες τις ομάδες μας, μέχρις ότου λυθεί το θέμα του προπονητηρίου των Δέντρων, που σήμερα φαίνεται σαν ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

6.    Έκδοση κάρτας μέλους - εισιτηρίων διαρκείας: Θα εκδώσουμε εισιτήρια διαρκείας σε τιμή όσο το δυνατόν προσαρμοσμένη  στην οικονομική κατάσταση που βιώνει ο κάθε φίλαθλος και η Πατρίδα μας γενικότερα και θα υπάρχουν ειδικές τιμές για κάποιες ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, τους οργανωμένους φιλάθλους κ.α.

7.    Ο οικονομικός απολογισμός της ομάδας θα γίνεται κάθε Ιούνιο στη Γ.Σ. αυτής.

8.    Γηπεδικό ζήτημα: Αναφέραμε παραπάνω ότι σαν έδρα της ομάδας μας θα χρησιμοποιήσουμε το ιστορικό Αλκαζάρ. Αρμόζει καλύτερα στην κατηγορία αυτή και είναι κατά πολύ καλύτερο από τα γήπεδα των αντιπάλων της ομάδας μας. Όταν η ΑΕΛ βρεθεί στις επαγγελματικές κατηγορίες και έχουμε λύσει τα προβλήματα με τη χρησιμοποίηση του FC ARENA, φυσικά και η ομάδα μας θα επιστρέψει σ΄ αυτό.

9.    Διατήρηση του δυναμικού κορμού των παικτών της ΑΕΛ: Φυσικά, αυτός είναι ο αυτοσκοπός μας.

Κύριε Πρόεδρε

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η παραπάνω πρότασή μας καλύπτει απόλυτα τις σημερινές ανάγκες της πολυταλανιζόμενης ομάδας μας και την οδηγεί μετά βεβαιότητας στην ανόρθωση και την σύντομη επάνοδό της στις κορυφές του Ελληνικού ποδοσφαίρου, στις οποίες δικαιωματικά ανήκει.

Η διάθεσή όλων μας που ανήκουμε στη «Λαρισαϊκή Κίνηση», είναι ειλικρινής και ένθερμη, προέρχεται δε από την υπερβολική αγάπη όλων μας για την μεγάλη μας ΑΕΛ.

Με κάθε Τιμή

Η συντονιστική Επιτροπή

της «ΛΑΡΙΣΑΪΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ»