Βαθμολογία

Οι τρεις προτάσεις και η επιστολή απόσυρσης

Τρεις θα είναι οι προτάσεις οι οποίες θα αναλυθούν και θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία στην Γ.Σ. της Α.Ε.Λ. 1964. Πρόκειται γι'αυτή του Βαγγέλη Πλεξίδα, του Παναγιώτη Κιούση, ενώ λίγα λεπτά πριν την έναρξη της Γ.Σ. κατατέθηκε τρίτη πρόταση για την ΑΕΛ. Πρόκειται για την «λαρισαϊκή κίνηση» που γίνεται από 10 Λαρισαίους επιχειρηματίες (Κουτσούκης Θανάσης φαρμακοποιός, Μόρας Βαγγέλης διεθνής ποδοσφαιριστής, Ψύρρας Σπύρος επιχειρηματίας, Σαμαράς Βασίλης επιχειρηματίας, Βράκας Θανάσης επιχειρηματίας, Γκόβαρης Κώστας εργολάβος, Γκουνέλας Λάμπρος επιχειρηματίας, Ζήσης Γρηγορίου πρόεδρος ΕΠΣΛ, Παπαστεργίου Χρήστος επιχειρηματίας, Τσαγγάλης Αντώνης γιατρός). Στην επιστολή ενδιαφέροντος έχει και την προφορική στήριξη και του Δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη.

Ο Νίκος Λυράκης απέσυρε την πρόταση του...

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ιστορικής γενικής συνέλευσης της Α.Ε.Λ. ο Νίκος Λυράκης με επιστολή του έκανε γνωστόν, ότι αποσύρει την πρόταση του και ότι τάσσεται καθαρά υπέρ της υποψηφιότητας του Λαρισαίου επιχειρηματία Παναγιώτη Κιούση.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αγαπητοί φίλοι,

οταν ξεκίνησε να ξεπροβάλει το ενδεχόμενο νεας εμπλοκής μου στα κοινά της ΑΕΛ, δεν υπολόγιζα πως θα φτάναμε ποτέ στο σημερινό σκηνικό της εκλογικής διαδικασίας ,που θα έχει μάλιστα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της πόλωσης.

Γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις από την προηγούμενη τετραετή παρουσία μου στην πόλη, θεώρησα ότι έχουμε -εγώ και η ομάδα ανθρώπων που υποστηρίζουν το πρότζεκτ της STRATA SPORTS MARKETING LTD για την ΑΕΛ - να αντιμετωπίσουμε ένα δύσπιστο κοινό, που υπεραγαπά την ομάδα , που έχει ανάγκη να εμπνευστεί ξανά από μια προσεγμένη προοπτική για την "αγάπη" του και που θέλει να αποκατασταθεί η χαμένη αίγλη του παρελθόντος.

Προς αυτή την κατευθυνση ενεργοποίησα έναν μηχανισμό, που θα εξασφάλιζε την τεχνογνωσία και την εμπειρία σε συνδιασμό με το μεράκι για να δουλέψουμε όλοι , από το πρωί μεχρι το βράδυ προκειμένου να ξαναφέρουμε την ΑΕΛ -μέσα στην επόμενη πενταετία -εκεί που ήταν ,όταν απόχώρησα από την ομάδα το 2008.

Για το πλάνο αυτό είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση , όχι από πακτωλό χρηματων , που αποδεδειμένα στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν (κι αν υπάρχουν δεν διατείθενται), αλλά από την αξιοποίηση της εμπορικής δυναμικής της ομάδας και από την αγωνιστική της ανέλιξη ,με τους ρυθμούς που είχαμε την τετραετία 2004-2008.

Εμπλουτισμένο όλο αυτό το πλάνο με την εμπειρία γύρω από το ποδόσφαιρο γενικά, όσο και ειδικά το ελληνικό , αλλά και την γνώση της όποιας τοπικής ιδιομορφίας ,έτσι όπως την εζησα κατά την παραμονή μου στην πόλη.

Θεωρώντας λοιπόν ότι ένα μπάτζετ 400,000 ευρώ είναι αρκετό προκειμένου τα παραπάνω να μπούν σιγά σιγά σε μία σειρά και ουσιαστικά να φέρουν την ομάδα στην κατηγορία από την οποία αποχώρησε για μη αγωνιστικους λόγους , και κατοχυρώνοντας το συμβούλιο της ερασιτεχνικής σε όσες ασφαλιστικές δικλείδες κι αν έθεσε (ακόμη κι αυτές που δεν έχουν νομικό πλαίσιο να τις περιγράφει και να τις εξασφαλίζει για λογαριασμό του "επενδυτή" ) , μπήκαμε με την ομάδα μου στη διαδικασία διεκδικήσης της ομάδας , έτσι όπως ορίστηκε από το συμβούλιο της ερασιτεχνικής.

Αντί όμως το ζητούμενο να είναι η επόμενη μέρα , βρεθήκαμε να αναλωνόμαστε σε μία προεκλογική εκστρατεία ,που ουσιαστικά εξουδετερώνει το κορυφαίο ατού της ΑΕΛ ,όπως το γνώρισα όσο βρισκόμουν στην ομάδα και στην πόλη : τη συσπείρωση του κόσμου της γύρω από αυτή.

Εκτιμώντας λοιπόν ότι στη νέα εποχή - ίσως την πιο κρίσιμη ιστορικά - η συσπείρωση είναι πιο αναγκαία απο πρότζεκτ , από συνθηματολογία, από εκατομμύρια στο τραπέζι και από προσωπικά καπρίτσια , αποσύρω την πρόταση μου .

Χαίρομαι δε που οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες Αφοί Κιούση κατεβάζουν τη δική τους πρόταση , διότι από την ελάχιστη επαφή που είχα μαζί τους διαπίστωσα ,τόσο την αγνότητα των προθέσεών τους και την επιθυμία τους να αναμειχθούν με την ομάδα της καρδιάς τους , όσο και την επιχειρηματική τους επάρκεια.

Ευχαριστώ όλους όσοι - και ήταν πράγματι πολλοί - υποστήριξαν το πλάνο μου για επάνοδο στα κοινά της ΑΕΛ. Τα μηνύματα τους, η εκτίμηση στις ικανότητές μου και η αναγνώριση της από 2004-2008 προσφοράς μου, μου κατέδειξαν ότι δεν είμαι "ανεπιθύμητος" σε μία πόλη ,που πέρασα τα πιο επιτυχημένα χρόνια της ζωής μου.

Υ.Γ. Καλώ όλους όσοι θέλουν πράγματι εξηγήσεις να με καλέσουν να τις δώσω .Ζητώ συγνώμη που επέλεξα λάθος χρόνο γιαυτές ,αλλά έστω κι αργα παραμένω στην διάθεση του οποιουδήποτε έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον . Δεσμεύομαι δε να δωθούν και δημόσια ,μόλις διαπιστωθεί ότι η ΑΕΛ παίρνει τον δρόμο της επιστροφής εκεί που ανήκει ...

Καλή τύχη

ΝΙΚΟΣ ΛΥΡΑΚΗΣ"