Βαθμολογία

Σφαγή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για τον 902

Μνήμες από τις πλέον σφοδρές συγκρούσεις της πολυετούς μεταξύ τους αντιπαράθεσης αναμοχλεύει η σκληρή κόντρα μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που εκδηλώθηκε με επίκεντρο την απόφαση του Περισσού για πώληση του σταθμού 902.

Το ΚΚΕ, χθες, με σειρά ανακοινώσεων αλλά και με αρθρογραφία μέσω του ιστοτόπου 902.gr, υπεραμύνθηκε της επιλογής του για πώληση του σταθμού, απαντώντας σε δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αλλά και σε αρθρογραφία που εμφανίσθηκε στην εφημερίδα «Αυγή», στο left.gr και στο iskra.gr, που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Αντέδρασε, δε, σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, στην οποία απέδωσε πλήρη υιοθέτηση των αναφορών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν οι εξηγήσεις που έδωσε ο Περισσός για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

Ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, ανέφερε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει να πει πού και πόσο πουλήθηκε ο 902 και αν είναι νόμιμο μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην «πιάτσα» της ελεύθερης αγοράς. Ζήτησε, δε, από την ηγεσία του ΚΚΕ «που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της σε θέματα αριστερής συνέπειας, όπως η ίδια ισχυρίζεται, πλήρη διαφάνεια και πλήρεις εξηγήσεις». «Νομίζω ότι τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο του ΚΚΕ. Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά», πρόσθεσε.

Μέσω της «Αυγής», δε, ασκήθηκε χθες σκληρή κριτική στην απόφαση του Περισσού, με αναφορές στο ΚΚΕ που «έχει απολέσει μεθοδικά την ηθική ανωτερότητα που πάντοτε διατηρούσε έναντι των αντιπάλων μας, τουλάχιστον μέχρι το Μνημόνιο» και έχει επιτρέψει με τη στάση του το επιχείρημα «και το ΚΚΕ τα ίδια κάνει», στο ΚΚΕ που «αναδεικνύεται σε εμφανή συστημικό κρίκο». Στον ιστότοπο iskra.gr γινόταν αναφορά σε προ εξαμήνου διατυπωθείσα πρόταση ανεξάρτητων αριστερών δημοσιογράφων «να μην πωληθεί ο 902, αλλά να μετατραπεί και να λειτουργήσει ως κανάλι όλης της Αριστεράς με τη στήριξη όλων των αριστερών δυνάμεων».

Από πλευράς ΚΚΕ, σε σχόλιο που αναρτήθηκε στο 902.gr γίνεται λόγος για «βρωμιές» σε βάρος του κόμματος, στις οποίες πρωτοστατούν «οι ΣΥΡΙΖαίοι και μάλιστα οι πιο δοκιμασμένοι από το σινάφι τους σε τέτοιες αντιΚΚΕ αποστολές». Καλεί, δε, ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», Κόκκινο και left.gr να κοιταχτούν στον καθρέφτη όταν υπονοούν συναλλαγές του ΚΚΕ με τους καπιταλιστές και συμβιβασμό με το σύστημα. Αναφορικά με «την iskra του Λαφαζάνη», όπως την ονομάζει, τονίζει ότι «όσοι οραματίζονται ένα ΚΚΕ "σούπα", με όχημα τη μετατροπή του 902 σε σταθμό "κανάλι όλης της Αριστεράς με τη στήριξη όλων των αριστερών δυνάμεων", ας αλλάξουν πλευρό».

Πηγή: Η Καθημερινή