Βαθμολογία

Κάνουν σεξ με τους πρώην για να τους ξεπεράσουν

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Social and Clinical Psychology, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα εξέτασαν μια ομάδα 137 πρόσφατα διαζευγμένων ενηλίκων και τους ρώτησαν πόσοι είχαν συνευρεθεί ερωτικά με τη σύζυγό τους αφότου είχαν υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου τους.

Με βάση τα αποτελέσματα, οι περισσότεροι συμμετέχοντες (82.5%) παρέμειναν σε επαφή με τον/ την πρώην τους μετά το χωρισμό και σχεδόν το ένα πέμπτο (21,9%) είχαν και σεξουαλική επαφή.

Το αν το σεξ με τον πρώην σύντροφο πραγματικά βοήθησε να δώσουν ένα τέλος στο γάμο τους ή όχι εξαρτώνταν από το πόσο έχει ξεπεράσει ερωτικά ο ένας τον άλλο. Σύζυγοι που δεν είχαν αποδεχθεί το χωρισμό αποδείχθηκε ότι βοηθήθηκαν από αυτή την ερωτική επαφή, η οποία μείωσε αισθητά πόνο του διαζυγίου.

Στο μεταξύ, οι σύζυγοι που είχαν αποδεχτεί το χωρισμό δήλωσαν ότι το σεξ δεν έκανε καμία διαφορά στο πώς το ξεπερνάνε, υποδεικνύοντας ότι το σεξ με τον πρώην δεν είναι τόσο συναισθηματικά επιζήμιο, όπως μέχρι τώρα θεωρούταν, και ότι μπορεί, πράγματι, να ωφελήσει εκείνους που δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει το τέλος της σχέσης ή του γάμου τους.

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι οι χωρισμοί μπορεί να μας αφήσουν πολλές ανάγκες ανεκπλήρωτες και ότι το σεξ με τον/ την πρώην παρέχει κάποια αίσθηση ασφάλειας, και μερική εκπλήρωση αυτών των αναγκών.

Η εταιρεία Sex toy Lovehoney διαπίστωσε ότι περισσότερες γυναίκες από ότι άντρες νοσταλγούν τις προηγούμενες σχέσεις τους και παραδέχονται ότι έκαναν καλύτερο σεξ με τον πρώην τους από ότι με το σύντροφο που έχουν τώρα.

Η έρευνα που έγινε σε 1.100 ενήλικες διαπίστωσε ότι το 38% των γυναικών δήλωσε ότι το καλύτερο σεξ της ζωής τους ήταν σε προηγούμενη τους σχέση.