Ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ντόπινγκ, Σταύρος Χάντζος, μίλησε στον NovaΣπορ FΜ για τα σκάνδαλα του ντόπινγκ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το αν ντοπάρονται όλοι οι αθλητές: «Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Όλοι οι αθλητές παίρνουν αναβολικές ουσίες. Τα λέμε όλα αυτά από πολύ παλιά. Προσπάθησα παλαιότερα χωρίς φάρμακα να «χτίσω» έναν Ολυμπιονίκη, τον αδερφό μου. Τον κατέστρεψε όμως το βρώμικο, πολιτικό σύστημα και το γεγονός ό,τι δεν δέχθηκε να πάρει το φάρμακο».
Για το τι γίνεται με όλο αυτό το σκάνδαλο του ντόπινγκ: "Όταν έφυγα από το χωριό το 1979 για να έρθω στην Αθήνα, έβλεπα κι άλλους αθλητές να παίρνουν φάρμακα, να φουσκώνουν το καλοκαίρι και να…ξεφουσκώνουν τον χειμώνα επειδή έπαιρναν μια χούφτα χάπια από την Βουλγαρία αλλά κανένας δεν μιλούσε! Υπήρχε μια ομερτά! Το 1982 διέλυσαν τα πάντα και είχε γεμίσει το ΟΑΚΑ με σύριγγες. Υπήρχαν κάποιοι που είχαν βάλει στόχο να πάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όλο αυτό στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια. Όλοι οι αθλητές θέλουν το φάρμακο και κανείς δεν ασχολείται. Έχετε δει εσείς ομοσπονδία στην Ευρώπη να ελέγχει τους αθλητές της; Εγώ θα τα βγάλω όλα αυτά γιατί λυπάμαι τα παιδιά που βασανίζονται γιατί αυτοί που ντοπάρονται βγάζουν λεφτά ενώ οι υπόλοιποι δεν πετυχαίνουν τίποτα".
Για το αν υπάρχει λύση: "Υπάρχει λύση αν υπάρχει πολιτική βούληση και να υπάρχει ένα ισχυρότατο ΕΣΚΑΝ. Να μας απαντήσει το ΕΣΚΑΝ γιατί επιλέγει κάποιο συγκεκριμένο ματς να κάνει έλεγχο. Για παράδειγμα στο μπάσκετ, γιατί επιλέγει το Παναθηναϊκός-Καβάλα και όχι το Πανιώνιος-Ολυμπιακός στο οποίο υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ας μη γελιόμαστε τώρα. Έχει δείξει το σύστημα ποιος θέλει το ντόπινγκ και ποιος όχι. Πείτε μου ποιος έχει στείλει αίμα για εξέταση στο ΕΣΚΑΝ; Και μη μου πουν πως δεν έχουν χρήματα για να κάνουν τις εξετάσεις. Έχουν χρήματα για να κάνουν μεταγραφές. Θέλουν την προβολή αλλά με κόστος βαρύ. Να γίνονται μάγκες, να έχουν δόξα, χρήματα αλλά ντοπέ! Εγώ είμαι υπέρ και των αιφνίδιων ελέγχων. Φέτος στους τελικούς του μπάσκετ μετά από πιέσεις έγινε επιτέλους έλεγχος. Δόθηκαν 30 δείγματα ούρων και αίματος από αθλητές. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα".