Βαθμολογία

20/3/2013: Ιστορική ημέρα για το ποδόσφαιρο της Γιάννουλης

ΚΑΘΩΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ 1ο ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Μόνο σαν ιστορική και εξαιρετική σπουδαία μέρα μπορεί να χαρακτηριστεί η 20η Μαρτίου 2013 για την ποδοσφαιρική Γιάννουλη καθώς η τοπική Δήμητρα κατέκτησε το 1ο σημαντικό τίτλο στην μακρόχρονη ιστορία της, κερδίζοντας στο AEL FC ARENA σε τελικό κυπέλλου για το ερασιτεχνικό κύπελλο της ΕΠΣ Λάρισας τον τυπικά γηπεδούχο Απόλλωνα Λάρισας με σκορ 3-0.
Μπροστά σε ένα κοινό 1.500 περίπου θεατών το ποδοσφαιρικό συγκρότημα των Γιάννη Μπουρνάκα – Βασίλη Μπακογιάννη ήταν για 90 λεπτά της ώρας  σαφώς ανώτερο του αντίπαλου συγκροτήματος του Ζόραν Μπάμποβιτς, δείχνοντας από την πρώτη στιγμή της αναμέτρησης πως ήθελε περισσότερο το τρόπαιο, για το οποίο πάλεψε, το επεδίωξε και τελικά το «σήκωσε» ψηλά, δικαιώνοντας τις προσδοκίες ποδοσφαιριστών, προπονητών, διοίκησης του συλλόγου, χορηγών, φορέων και κατοίκων της πόλης, που πίστεψαν, στήριξαν την προσπάθεια και στο τέλος γεύτηκαν τη χαρά και τη μεγάλη περηφάνια από μια τέτοια σπουδαία διάκριση.

Μετά την προ ολίγων ημερών πρόκριση της ομάδας στον τελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας η Δήμητρα κατά την ημιτελική φάση τον Ηρακλή Λάρισας, ήταν διάχυτο στην ατμόσφαιρα πολλών κύκλων της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο ότι το κύπελλο θα έρχονταν στη Γιάννουλη. Δικαιούταν άλλωστε η Δήμητρα μια τέτοια διάκριση, σαν απόρροια της εξαιρετικής της  φετινής πορείας τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στους αγώνες του κυπέλλου. Το κλίμα από το πρωί της Τετάρτης είχα μια αύρα επιτυχίας για την τοπική ομάδα και όλα έδειχναν θετικά.

Πριν την αναχώρηση για  το AEL FC ARENA, η αποστολή (διοικητικοί, προπονητές και παίχτες) συγκεντρώθηκε στο καφέ «ΒΟΛΤΑ» της πόλης, όπου παρασχέθηκε καφές από τη διεύθυνση του καταστήματος με την ευχή η ομάδα να κατακτήσει το κύπελλο. Ακολούθως με λεωφορείο που διέθεσε ο γνωστός φαρμακοποιός της Γιάννουλης κ Δημήτρης Παπαστεργίου η αποστολή μετέβη στο AEL FC ARENA για τη μεγάλη αναμέτρηση.
Πριν την αναχώρηση ευχές εντός του πούλμαν απηύθυνε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης κ Γιώργος Πακάκης λέγοντας πως ο κόσμος της πόλης θέλει πάρα πολύ αυτή τη διάκριση. Μετά τη συνάντηση του τελικού και όλα όσα έγιναν στο «ποδοσφαιρικό στολίδι» της Λάρισας (περιγράφηκαν εκτενέστερα σε άλλο ρεπορτάζ), το κύπελλο της ΕΠΣΛ έχοντας ιδιοκτήτη τη Δήμητρα Γιάννουλης, που το κατέκτησε πανάξια, πήρε το σύντομο δρόμο της επιστροφής για να κοσμήσει το γραφείο της ομάδας στο γήπεδο της Γιάννουλης, καταλαμβάνοντας την πιο ψηλή θέση στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Το πούλμαν με τους νικητές διερχόμενο από κεντρικό δρόμο της Λάρισας, φθάνοντας στη Γιάννουλη, δέχθηκε τις επευφημίες και τις ζητωκραυγές από κατοίκους της πόλης και θαμώνες των κεντρικών καταστημάτων. Πρώτη στάση της αποστολής έγινε μέσα σε συγκινησιακό κλίμα έξω από τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, όπου ο εφημέριος του ναού πατέρας Ιωάννης Κατρανίδης υποδέχθηκε τους τροπαιούχους με γιορτινές καμπανοκρουσίες.
Επόμενη στάση, όπως άλλωστε αναμένονταν, η επιχείρηση «Αποθήκη τροφίμων Νίκος Μπαράς» στη Γιάννουλη, όπου ο ιδιοκτήτης και χορηγός της Δήμητρας χαρούμενος και εμφανώς συγκινημένος περίμενε τους νικητές, προσφέροντάς τους σε μπουφέ αναψυκτικά και πολλά κεράσματα. Η συνέχεια δόθηκε στο καφέ PERFECT όπου όλοι πλέον προσπάθησαν να χαλαρώσουν με ποτά, σουβλάκια και χορό και με συντροφιά το κύπελλο που περιέρχονταν από τραπέζι σε τραπέζι.

Η διοίκηση της Δήμητρας, εμφανώς ικανοποιημένη από την μεγάλη διάκριση, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην  προσπάθεια της ομάδας που είχε ως αποτέλεσμα την δίκαιη κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών Λάρισας. Συγχαίρει επίσης την ΕΠΣΛ για την καθόλα άψογη διοργάνωση του τελικού και ευχαριστεί τους φιλάθλους του νομού Λάρισας, οι οποίοι συνέβαλλαν με την παρουσία τους στο AEL FC ARENA σε μια διοργάνωση γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Από την πλευρά του ηλεκτρονικού σάιτ (AthleticLarissa), ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αξίζουν στους ποδοσφαιριστές και των 2 σωματείων (Απόλλωνα Λάρισας και Δήμητρα Γιάννουλης) για το αθλητικό πνεύμα που διακατείχε όλους πριν, κατά και μετά την αναμέτρηση και ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στους 4 διαιτητές κ. Άγη Μπουμαρσόπουλο, Χρήστο Παπαδημητρίου, Θόδωρο Καραμπούλα και Χρήστο Μαστοροδήμο για τον άψογο και άριστο τρόπο που διαιτήτευσαν το παιχνίδι.

Γιώργος Μπαμπάλης
(υπεύθυνος ρεπορτάζ)