Βαθμολογία

Ο Σμόλικας πήρε το ντέρμπι

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Σμόλικα Φαλάνης και Φαλανιακό ήταν αυτό που ξεχώριζε από τις αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, ανάμεσα σε δύο ομάδες από το ίδιο χωριό, με διαφορετικούς όμως στόχους. Από την μία η ομάδα του Σμόλικα, έχει στόχο να γλυτώσει την κατηγορία και πλέον σε κάθε αγωνιστική χρειάζεται βαθμούς και από την άλλη, ο Φαλανιακός, που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και θέλει να κάνει μια αξιόλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Τελικά, νικητές βγήκαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι ποδοσφαιριστές του Σμόλικα, που κέρδισε με σκορ 1 – 2 την ομάδα του Τάκη Παραφέστα και πλέον έχουν περισσότερες ελπίδες να παραμείνουν στην κατηγορία. Αν και ο Φαλανιακός μπήκε σχετικά δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας με κάποια σουτ στα πρώτα λεπτά, ο Σμόλικας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, σε μια ανύποπτη φάση, όταν στο 17’ ο Λώζος έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή ο Μιγδάνης απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0 – 1.

Στην συνέχεια και στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Παπαδόπουλος είχε δύο δοκάρια, ένα στο 42’ κι ένα στο 43’, ωστόσο στην συνέχεια κατάφεραν να απομακρύνουν οι αμυντικοί του Φαλανιακού. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, όπου στο 75’ και πάλι ο Λώζος με μακρινό σουτ έκανε το 0 – 2, αλλά τελικά κατάφερε να μειώσει ο Φαλανιακός σε 1 – 2, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Καραμούτσιος και εκτέλεσε ο ίδιος.

Το φιλμ του αγώνα

3: Σουτ του Πανταζή η μπάλα πέρασε κόρνερ.

4: Εκτέλεση του κόρνερ, κεφαλιά του Παπαδόπουλου άουτ.

13: Ο Γκόλτσος έκανε μια κεφαλιά η μπάλα πέρασε άουτ.

17: Ο Λώζος έκανε ένα σουτ, ο Μιγδάνης απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 0 – 1 υπέρ του Σμόλικα.

29: Σέντρα σουτ του Λώζου, η μπάλα άουτ.

42: Ο Παπαδόπουλος έκανε ένα σουτ, η μπάλα στο δοκάρι του Γραβάνη.

43: Ο Γραβάνης βρισκόταν εκτός θέσης, ο Παπαδόπουλος έκανε ένα σουτ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια απομακρύνθηκε.

49: Ο Ρούμπος έκανε ένα σουτ, έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί του Φαλανιακού.

75: Ο Λώζος με σουτ από μακριά έκανε το 0 – 2.

90: Ο Καραμούτσιος κέρδισε ένα πέναλτι, που το εκτέλεσε ο ίδιος κάνοντας το 1 – 2 που παρέμεινε κι αρχικό σκορ.

Φαλανιακός: Μιγδάνης, Μανακούσιος, Βαρσάμης, Πανταζής, Γκόλτσος, Καραμούτσιος, Κολοβός, Παπαγεωργίου (79’ Φατούρας), Παπαδόπουλος (86’ Δήμος), Ιγγλέζος, Τσιρόπουλος (55’ Σγουραλής).

Σμόλικας Φαλάνης: Γραβάνης, Αντωνίου, Σερακιώτης, Τανάγιας Γ., Κουκούλης, Χατζηγιάννης, Λιάκος, Ρούμπος (86’ Πάτσης), Δάσσιος, Χατζηβασιλείου (46’ Λιανός), Λώζος (76’ Τανάγιας Χρ.)

Διαιτητές: Ζήλος, Παπαδημητρίου, Γκαρέλης.

Γιώργος Μητσιούλης