Βαθμολογία

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η πάλη!

Σοκ και απογοήτευση επικρατεί στον αθλητικό κόσμο μετά την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να «κόψει» το άθλημα της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η πάλη είναι το αρχαιότερο Ολυμπιακό άθλημα, καθώς υπάρχει στο αγωνιστικό πρόγραμμα από το 708 π.Χ., με μοναδική εξαίρεση τους Αγώνες του 1900 στο Παρίσι. «Η εκτελεστική επιτροπή πρότεινε την κατάργηση της πάλης ως βασικό άθλημα από το Ολυμπιακό αγωνιστικό πρόγραμμα.
Η πάλη πλέον θα είναι στη λίστα με άλλα επτά αθλήματα, που αναμένουν την ένταξη τους στο πρόγραμμα ως επιπρόσθετα αγώνισματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς. Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και πρωτοφανή έκπληξη σε όλο τον κόσμο, που αδυνατεί να πιστέψει πως καταργήθηκε το αρχαιότερο ολυμπιακό άθλημα.
Η ΔΟΕ υποστήριξε στην ανακοίνωση της ότι αυτό γίνεται σε μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων!
Αν η απόφαση αυτή επικυρωθεί από τη σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες τον προσεχή Σεπτέμβρη, θα τεθεί σε ισχύ από τη διοργάνωση του 2020. Γίνεται πλέον σαφές πως ο προσανατολισμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει αλλάξει άρδην, δεδομένου, για παράδειγμα, πως στους Αγώνες του Ρίο το 2016 έχουν μπει στο πρόγραμμα αθλήματα όπως το ράγκμπι και το γκολφ!