
Ισόπαλη 0-0 με τη Χάποελ Χάιφα αναδείχθηκε η ΑΕΛ στην πρώτη φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο Παντελίδης της Πτολεμαΐδας.

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη, είχε θετική παρουσία και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 11ο λεπτό, ο Νώντας Παντελάκης απείλησε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σάββα Μούργου, ενώ στο 19’ ο Αχμέντ Κοσονού, μετά από σέντρα του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε εξ επαφής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, από πλεονεκτική θέση εντός μικρής περιοχής.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 61’, ο Μπόγιαν Κοβάσεβιτς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα (66’), ο Δημηνίκος πραγματοποίησε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά και επιχείρησε παράλληλο γύρισμα προς τον Κοσονού, με τους αμυντικούς της Χάποελ να απομακρύνουν την τελευταία στιγμή.

Η ισραηλινή ομάδα απείλησε σε μία φάση στο δεύτερο μέρος, όταν ο Φαρμπέρ βρέθηκε απέναντι από τον Βενετικίδη, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να αποκρούει εντυπωσιακά δύο φορές στην ίδια φάση.
Η αναμέτρηση αποτέλεσε ένα σημαντικό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας, με τον προπονητή Γιώργο Πετράκη να χρησιμοποιεί πολλούς ποδοσφαιριστές και να δοκιμάζει αρκετά πρόσωπα.
.jpg)
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν τόσο ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Αχιλλέας Νταβέλης, όσο και ο αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Νταβέλης.
Οι Συνθέσεις:

Χάποελ Χάιφα (Γκαλ Αρέλ): Άντμαν, Αρμπέλ, Ριάσκος, Μπιτόν, Τομέρ, Ανγκούλο, Χαρ, Γκονέν, Φαρμπέρ, Καμπέντα, Ιστ.

ΑΕΛ (Γιώργος Πετράκης): Μελίσσας (46′ Βενετικίδης), Δεληγιαννίδης (46′ Παπαγεωργίου), Κοβάτσεβιτς (63′ Γκρόζος), Φεριγκρά (46′ Μπαγκαλιάννης), Παντελάκης (85′ Μπαργιώτας), Στάικος (63′ Βαρσάμης), Αντράντα (46′ Παναγιωτίδης), Πέρεζ (79′ Μπρισίμης), Μούργος (63′ Δημηνίκος), Κοσονού (71′ Δούμτσης), Γκαράτε (46′ Πασάς).

Διαιτητική Τριπλέτα:
Τσιμεντερίδης, Τζουβάρας, Τσαμπάζης (ΕΠΣ Κοζάνης).