Βαθμολογία

Στο 90’ «χτύπησε» ο Φούντογλου!

Με γκολ που σημείωσε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα, Σμόλικας Φαλάνης πήρε τη νίκη απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης με 1-0.

Για τους Φαλανιώτες, μάλιστα, η νίκη προσλαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις καθώς από το 65' αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο αγώνας, πάντως, δεν διεκδίκησε ποιοτικές δάφνες και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 3' ο Χατζηκρανιώτης απείλησε με σουτ τον Νούσια που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 24' σουτ του Νερπιέτρι από καλή θέση κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 65' άλλαξαν τα δεδομένα του παιχνιδιού, όταν ο Ματούλας έφυγε στην αντεπίθεση και ο εξερχόμενος τερματοφύλακας Μπαρούτας τον ανέτρεψε σε προφανή θέση για επίτευξη γκολ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και κάτω από τα δοκάρια να βρεθεί ο Γραβάνης ("θυσιάστηκε" για την αλλαγή και ο Τσαριτσανιώτης Στέλιος Δραχαλίβας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά αντίπαλος του Οικονόμου). Εκτελώντας το φάουλ που καταλογίστηκε, ο Ματούλας σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 87' καταγράφηκε η καλύτερη στιγμή του αγώνα μέχρι τότε, με τον Νερπιέτρι να σουτάρει από κοντά προς την εστία και τον Νούσια να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ, ενώ στο 90' ο Γκόλτσιος σούταρε από θέση εκτός περιοχής, ο Νούσιας απέκρουσε σε πρώτο χρόνο αλλά την επαναφορά της μπάλας εκμεταλλεύθηκε ο Φούντογλου που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα χαρίζοντας και την νίκη στην ομάδα του (1-0).

Στην προσπάθεια να διεκδικήσουν την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν φάση στο 90'+3' με τελικό αποδέκτη τον Ηλία Γκαντούνα που σούταρε προς την φαλανιώτικη εστία, για να εξουδετερώσει ο Γραβάνης και να διαφυλάξει οριστικά τους τρεις βαθμούς.

Με επιτυχία διαχειρίστηκαν τις απαιτήσεις του αγώνα ο διαιτητής Θεόδωρος Κοντογιώργος και οι βοηθοί Χρήστος Νάκας - Δημήτρης Κοτούμπας.

Σμόλικας Φαλάνης (Χρήστος Καπελιάνης): Μπαρούτας, Γκόλτσιος, Μπαργιώτας, Σώκος, Αλατάς, Ζιώγας (46' Φυτιλής), Νερπιέτρι (90'+4' Χώτος), Μπέζας (68' Ζαμπέτας), Χατζηκρανιώτης (53' Φούντογλου), Δραχαλίβας (68' Γραβάνης), Χριστακέας.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Χάρης Νούσιας): Π.Νούσιας, Γεωργούλης (85' Τσιόγκας), Μπουμπουνάρας, Αλεξόπουλος, Μπούσιας, Ν.Γκαντούνας (59' Μιφτάρι), Ηλ.Γκαντούνας, Γκατζούλης, Μπαλατσός (75' Σινάν), Ματούλας, Καραμούλας.